7 november 2009

Bittans räkgryta

Jag glömde faktiskt att skriva receptet i förra inlägget. Tur att du påminde mej Åsa.

Bittans räkgryta:

  • Räkor i massor, eller så många du orkar skala, jag hade 1,5 kg oskalade idag. (Några till Gustav)
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 röda paprikor, hackade
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde, jag använder mellangrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl chilisås
  • Salt, peppar, cayennepeppar

Fräs lök, paprika.

Strö över mjölet och tillsätt juice, vatten ,chilisås, grädde.

Koka ihop en stund, krydda efter behag. Det ska vara lite berömd knuff i den!

Lägg i räkorna en kort stund innan servering, bara så dom blir varma. Inte stormkoka då blir dom tradiga som Anna Anka skulle uttryckt sej.

Servera med ris och en sallad.

Min ork räckte bara till slicade gurkskivor idag......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar