2 november 2009

Gått fort



Hej!
Kul att ni är här.....!

När jag kom hem från frissbesöket så var det hög tid att börja med dagens höjdpunkt, om man nu vore en riktig kock.
Och det är jag ju inte, är nog så långt ifrån kock man kan komma.
Men va fasen, jag försöker i alla fall, bara jag vet vad jag ska hitta på. Det tycker jag är det svåraste, man äter alltid samma typ 5 st s.k paradrätter.
Vill ha variation!
Dagens middag var således en av mina 5 st paradrätter, men en liten favorit hos oss alla.....nästan!
Det bjöds på Mangokyckling med....ris.

Vill ni ha receptet?
Ja, jag tänkte väl det........here it come´s:
  • Kycklingfiléer, så mycket man behöver. Jag brukar göra på 1 kg
  • 1 röd paprika
  • 1 dl mango chutney
  • 3 dl grädde, mellangrädde funkar bra
  • Färsk röd chilipeppar, hackad. Så mycket man står pall för! 1/2 brukar jag ta.
  • Vitlök, så många man tycker. Jag brukar ta 2-3 st.

Gör så här:

  • Skär fileérna i 3 delar på längden eller hur ni vill
  • Stek i stekpanna, krydda med salt och peppar
  • Lägg fileérna i en ugnsfast form
  • Lägg på hackad paprika
  • Blanda alla övriga ingredienser
  • Krydda med curry, salt och peppar
  • Skjuts in i 200 grader tills det ser klart ut, maybe 20 minuter. Who knows?
  • Servera med ris och sallad

Liten skön kommentar från Erika när vi åt idag: "Ja, den här var det knuff i!"

Jag satt som ett provrör och fattade inte om det var menat positivt eller negativt.....knuff???

PS: Det var positivt, typ stark och gott! Tack Erika, t.o.m Rolf åt med god aptit, måste bero på knuffen!?

1 kommentar:

  1. Tack för receptet. Nu slapp jag fråga, ha ha. Det måste ha varit en knuff av vitlök hon menade. Du kanske skulle ha ätit denna paradrätt förra veckan så hade du kanske inte blivit sjuk?

    SvaraRadera