18 december 2009

Julbord på Villa Aske





























Nu har vi kommit hem från en trevlig kväll på Villa Aske. Maten var sagolik, ett traditionellt svenskt julbord med touch av Italien.
Det som var lite annorlunda än andra julbord jag varit på är att allting var så väldigt fin upplagt, inte så mycket på varje uppläggningsfat eller skålar. Personalen hade järnkoll och bytte ut när det tog slut.
På detta geniala sätt så blir det aldrig något som blir stående någon längre stund.
Jag provade nog det mesta men favoriter var: lutfisk, kallrökt röding, grappamarinerad oxfilé, skinka, Jansson och mycket mer.
Dessertbordet gick inte av för hackor...kolla bilderna.
Fint upplagt i små fina skålar: tiramisui, minibiskvier, godis, mjölkchokladpannacotta, fruktsallad, chokladtårta och gud vet vad!
När vi betalat kalaset så gick Emilie iväg för att hämta bilen, hon var kvällens chaufför.
Det var 21 jävla minusgrader när vi åkte hem!
Nu brassar vi braskaminen och har fått upp en rumstemperatur på 19 grader, fint!
Maken somnade i soffan på stuberten, Erika har gått och knoppat hon ska jobba i morgon. Emilie tittar på TV och jag sitter här.
Känner mej trött och däst, blir nog att sova strax.
Godnatt mina vänner!

2 kommentarer:

  1. Har också ätit ljulbord på Aske en gång och det var kanonfint och gott.

    SvaraRadera
  2. Jag blir inte alls avis!!!
    Men, vad har hänt med bloggandet?
    Har avtagit lite... eller?
    Ha ha ha...
    Ska snart gå å arbeta ditt pass med Mange! Skulle har varit på kryssning egentligen, men jag kunde ju inte byta det mot en natt på Pomona med Mange boy!
    Kram

    SvaraRadera