28 januari 2010

Mumsfillibabba

Jag har sagt det förut och jag säger det igen!
Om ni inte tidigare har provat mitt favoritlaxrecept så är det hög tid att göra det nu.
Får jag lov att presentera:
Parmesanöverbakad lax med pressad potatis


Så här gör jag:
  • Salta och peppra lite i botten på en form
  • Lägg i massor med färsk bladspenat
  • Lägg laxfileér eller en hel bit uppepå
  • Salta och peppra den lilla fisken
  • Strö riven parmesan på larren
  • Biten till höger är till min man, han föredrog parmesanfri lax
  • Häll på 3 dl grädde eller mer, beroende hur såsigt du vill ha det
  • In i 175 grader i sirkalisa 20 minuter
  • Servera med pressad potatis och ett par glas vitt
Ät, njut och var väldigt glad!

1 kommentar:

  1. Ja just det. Den skulle jag ju också prova. Herregud du gör så många goda maträtter så jag glömmer bort alla. Hmm undrar om det finns potatispressar i detta land?? Kan bli lite jobbigt att bara köra med vitlökspressen.

    SvaraRadera