Tänkte det var dags för ett litet pedagogiskt middagstips så här mitt i veckan!
Festmåltiden eran matmamma i cyberrymden bjuder på idag är:
Festfin fiskgratäng.
Redan på första bilden anar man fest, bag-in-boxen framme på en onsdag!
Så här gör man:
- Lägg fisken i en smord form
- Häll på ca 1 dl vin, vill man inte ödsla på finvinet tar man citronsaft och vatten istället.
- Skuss in i 250 gradig varm ugn i ca 15 minuter en kvart.
- Slå sedan försiktigt av spadet och spar det!
- Vispa i hop 6 portioner potatismos
- Lägg sparris och räkor på den lilla firren
- Spar ev. lite till garnering
- Blanda 1,5 dl majonäs och en burk räkstuvning med spadet från fisken
- Bred klegget över och ha på rikligt med riven ost
- Spritsa snitsigt små potatismoskluttar runt kanten
- Har man inte fått sådana bra spritspåsar från grannen går det bra att klicka ut med en sked.
- Strö på paprikapulver och garnera med kvarvarande räkor om ni inte har ätit upp dom.
Åhh vad gott det där ser ut då. Får man kanske ta och prova ngn gång.
SvaraRadera