20 november 2012

Lätt som en plätt!



Ja, jag kan!
Jag lyckades komma in i ett granatäpple utan det minsta spill. Inte en endaste droppe vare sig på min tröja, kaklet eller skärbrädan.
Jag dokumenterade hela förloppet, dock är det lite svårt att hantera kamera OCH granatäpplet på samma gång. Dessutom roade jag mig med detta klockan 01.00 i natt så bilderna är lite blixtdåliga.

Så här gör man:


 Skär bort den lilla roten/skaftet. Inte rakt av utan vinkla kniven och skär som en liten grop.


 Gör likadant på motsvarande sida.


 Sen skär man fyra skåror från toppen till botten, inte för djupt men lite lagom igenom skalet.
Skär man för djupt träffar man kärnorna och saften kommer att flöda.


 Efter det så tar man tag upptill och liksom bänder försiktigt isär klyftorna.
Lite svårt att visa eftersom detta handgrepp kräver två händer.


 Voila! Fyra härliga klyftor och inte en droppe fruktsaft.....


 Nu börjar pillgörat! Ta varje klyfta och bryt försiktig isär och pilla loss kärnorna. 
Plocka bort dom vita, beska hinnorna.


Färdigt! 
Fram med en sked och börja sleva in detta berg av nyttiga antioxidanter och vitaminer.
NJUT!


En annan kollega berättade att han brukar göra ett hål och pilla in ett sugrör och sedan låta sina barn dricka saften direkt, gott!



2 kommentarer:

  1. Jag testade den ena varianten att ta sig in i granatäpple som du fått på fb, den utan vatten inblandat, det tyckte jag verkade kladdigt i alla fall. Den jag testade, med ett kryss upptill, funkade riktigt bra! Inga röda stänk alls. Nu till nästa "problem" med dessa småknepiga frukter - hur vet man om de är mogna?!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag frågade faktiskt Nilofaar det häromnatten. Man ska titta på skaftet upptill,är det "långt" är den mogen. Eller långt och långt men du hajjar.

      Radera