- Lägg savoyardikexen rakt och fint i en trevlig form
(I lilla Bro där jag bor finns endast kexen på Lidl i Kungsängen)
Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa en äggvita om möjligt ännu mera pösigt.
Vänd ner Mascarponeosten försiktigt.
Vänd i den fluffiga äggvitan och rivet citronskal.
Leta fram den dyraste konjaken du kan hitta i makens barskåp.
Nalla 4 cl, det märker han inte!
Blanda den svindyra spriten med starkt kaffe, låt svalna.
Till sist, sikta över lite kakao.
Sen skjuss in i ugnen....nej, för fasen!
Inte ugnen, KYLSKÅPET menar jag förstås!
Håll fingrarna ifrån denna skapelse åtminstone 5 timmar men helst över natten.
Kan bli svårt men försök är ni snälla.
Vill ni ha en mer noggrann beskrivning försöker jag nu att länka er till detta:
http://www.ica.se/recept?recipeid=5009
Lyllos de som kommer på Erikas kalas. Verkar som det vankas riktiga delikatesser.
SvaraRadera