3 april 2014

Kobebis del 21



Redan klockan 8.20 stod husmor, d.v.s jag i köket och hackade lök, fräste, trixa och fixa. Lilla kobebisen har nu kokat i snart 4 timmar. Och då undrar ni säkert ...vadå? Från 8.20 tills nu strax efter 14.00 är det väl ändå mer än 4 timmar? Riktigt, men jag har ju stängt av plattan två gånger då jag travat ut med Carlos som är hos mig idag.

Här kommer lite pedagogiska bilder på hur man tillreder denna italienska rätt,
Stracotto di vitello con salsa di pomodoro e gnocchi. Synd att ni inte kan känna hur gott det doftar.

 Fräs lök och vitlök utan att det tar färg, i med kobebisen och fräs runt ett tag.
Att det är lite fett insprängt i högreven är bara bra, det är då det blir saftigt säger Paolo.
Och det Paolo säger är såklart sant!
 I med två burkar passerade tomater, jag köpte förstås den italienska modellen Mutti...lite dyrare men mycket godare.
 Färsk basilika och persilja, salt, svartpeppar och en nypa socker
 Rör runt och låt det koka upp, smaka av och tillsätt ev. mer kryddor
 Låt det småkoka....länge! Minst tre timmar men helst sex. Nu efter fyra timmar så har köttet fallit isär och jag har provsmakat....förjäkla gott!

Skulle förstås varit flaschigare med en tjusig gjutjärnsgryta. Men nu äger jag ingen sådan sen vi bytte till induktionshäll. Men jag skriver upp det på önskelistan, har hittat en i Paolo Robertos kollektion.....har ju en del pryttlar från honom efter mina tre år som anställd i Attendo. Dom gav finfina Paoloprylar i julklapp.


 Det här är förra årets klapp till mina f.d kollegor på Attendo....fin va?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar