Slänger in receptet på dagens middag, stroganoffen, vet att åtminstone en vill testa.
Varsågod min namne:
|
|
|
500 g bog/märgpipa nöt eller rostbiff
|
|
1 st hackad gul lök
|
|
2 tsk margarin flytande 80%
| |
|
2 msk tomatpuré
|
|
1 msk kalvfond
|
|
2 dl creme fraiche 5%
|
|
1 msk senap (fransk)
|
| 2 dl vatten | |
|
|
|
|
|
Gör så här:
Strimla nötköttet fint. Bryn kött och lök i margarin i
en stekpanna. Lägg över det i en gryta och tillsätt tomatpuré, 2 dl
vatten samt fond. Låt det puttra sakta under lock ca 15 minuter.
Tillsätt fraiche och senap, smaka av med salt och peppar. Servera med
ris och saltgurka i stavar.
I originalreceptet på VV-sidan finns
två olika recept. Jag har bara gjort på lövbiff och tycker det blir
kanon. Har även gjort på vanlig cremefraiche inte den lätta som jag
använde idag.
Bilden lånad från Viktväktarna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar