31 maj 2018

StanGlajjerOchAnnatTrams


Gårdagen började med tidig uppstigning. Hade som alltid sällskap i soffan utav denna stiliga kisse i morgonmotljus. Han ser så liten ut nu när han är rakad,  jag gillar hans benvärmare.....frågan är om han gör det?


Men strax efter att jag svalt sista tuggan av mackan så kom det här messet. Otur, men jag var glad att jag fick reda på haveriet innan jag påbörjat min resa mot stan. Det blir till att röntga rattarna vid ett annat tillfälle.


Jag hade varit smart (tro det eller ej) och tänkt två flugor på smällen när jag ändå var på rull i stora staden. Rattröntgen och synundersökning på samma dag Det var ett par år sedan jag kollade synen och dessutom har båda mina läsglasögon gått sönder. Favoritparet visade sig vara helt sneda och vridna när jag kom hem från melodifestivalfinalen. Hade väl suttit sönder dom skulle jag tro.
Svårt med motoriken under dessa  glädjande omständigheter på parketten på Friends. Vifta med ballonger, Instagramma, rösta, jubla, ta bilder, hoppa upp och ner och lite till. Lätt att man glömmer bort var man lagt glasögon då. Ni borde prova själva.

I stället för att åka 9.30 som SL´s reseplanerare föreslog från början blev det att sikta in sig på pendeltåget som avgick strax före 12.00.
Ni som känner mig vet att jag har en förkärlek för att vara ute i god tid, ibland alldeles för god tid.
Inget undantag i går. Hann med lite fönstershopping och en mjukglass i Kungsträdgården.
45:- för en mjukglass! Jäklars, vad dyrt men det var det värt. Hade kunnat äta tre till, lätt!
Älskar mjukglass men det gällde att hacka i sig den snabbt, smälte i rekordfart i hettan.

Favoptic, gillar den kedjan. Har i och för sig inget annat att jämföra med. Eller jo förresten. I våras fixade ju Rudolf nya glajjer och det var inte alls så billigt som reklamen tjatar om. Snackar om Specsaver. Det lovades gratis synundersökning om man köpte glasögon. Likaså halva priset på andra paret om man köpte två par och sen lite andra fula trick. Men såklart fanns det en massa MEN.
Det gällde såklart bara vissa bågar och sen något annat minifinstilt som är omöjligt att hinna med att läsa i TV-reklamen. Jag var skitsur, han fick varken gratis synundersökning eller två par till bättre pris. Tycker att dom kör med falsk varureklam. Nästan 7 lax för ett par nya cyklar på snoken, visserligen progressiva men ändå, bågarna var enkla och inga märkesgrejer alls.


På Favoptic gjordes först synundersökningen, såg hyfsat, höger öga ser jag sämre på, betalade 295:-, fortsatte med utprovning av bågar, fanns några att prova. När man hittat några man gillar så går man in på någon av datorerna som finns eller väntar tills man är hemma, klickar i om man vill ha några andra val såsom antireflex eller annat tjafs. Och man ser hela tiden priset och vad det landar på.
Enstyrkeglas ingår alltid. Jag hittade efter många provningar av typ alla bågar två par som jag ska beställa idag. Ett par för 795:- och det andra 595:-. Kalasbra! Kvaliten? Ingen aning, dom två par jag haft senast har jag haft i drygt 4 år. Inget att klaga på tycker jag.
Här håller hon på!


Nya Stockholm City, himla bra påhitt och himla lååånga rulltrappor.

Vad händer i dag då? Ja, inte mycket hoppas jag. Sova är huvudsysselsättningen. Ska också hinna med och ifrågasätta ansvariga på servicehuset där mamma bor. Hur svårt kan det vara att installera en antidecubitusmadrass? Tydligen väldigt svårt eftersom dom placerat en bäddmadrass OVANPÅ denna madrass som står och pumpar luft för att förhindra trycksår.
HALLÅ?! I natt har mamma således legat som Prinsessan på ärten 3.0. På TRE madrasser, först den vanliga som tillhör sjukhussängen sedan denna tjocka trycksårsavlastande madrass och som grädde på moset en bäddmadrass. Summa summaro en ca 30 cm tjock madrass och med en redig fallhöjd om hon ramlar ur sängen. Inte okej någonstans.
Dessutom skall dessa madrasser ställas in, främst på patientens vikt. Detta görs utav rehab alternativ sjuksköterska som fått utbildning på detta. Inte bara att slänga på den, stoppa i kontakten och bädda med ytterligare en madrass uppepå. Herregud, vilka amatörer. Blir trött!

Godnatt!


30 maj 2018

HejIgen

 Hallojsan!
Hinns inte med någonting här just nu. Jobbade hela helgen, gick ganska bra men jag var extremt trött.
Varmt som attan på jobbet också såklart. Det tar på krafterna hos dom gamla och även på oss som jobbar.
Slarvade lite med sovandet på dagarna, ville göra så mycket och då blev inte sömnen prio 1.





Var väl tur att Gustav blev rakad just nu när vädret är som det är. Varje gång vi låter frisera honom blir han så annorlunda, inte bara till utseendet utan till sättet. Han blir mera gosig och mysig. Det är han i och för sig annars också men nu är det snäppet värre. Styvföräldrarna kom på besök med godis och kel. Han blir så himla glad när dom kommer.  Tur att han och vi har dom ❤


I söndags var det Mors Dag, det har väl ingen missat. För mig är det mors dag varenda dag, särskilt när man får vara tillsammans med sina barn och barnbarn. Jag är mamma varje dag, året runt och kommer alltid att vara det. Det är lycka för mig och jag anser att det är lite tramsigt detta med speciella dagar för mor, far, kanelbullar och gud och hans moster.
Hela min lilla familj kom på besök. Emilie och Jogge ställde sig som oftast i köket och fixade middag till oss. Erika och jag lekte i skuggan med småfisarna. Stella byggde pussel och sen spelade vi Ballongspelet. Hon vann såklart varje gång.


Facebook och Instagram översvämmades i söndags av bilder på blommor och presenter som alla mödrar hade inkasserat. Här kommer mitt bidrag, jag gick alltså inte lottlös jag heller. Blommor och bio senare i sommar. Tack mina fina ❤❤


Min lilla favoritkille❤
 

Även vår lilla mor fick sig ett morsdagsfirande. Owes kläder gick i en grå/beige färgskala som synes.
Förutom raggsockorna då....


Vi fikade och jag röjde runt lite som alltid. Bytte gardiner och dukar, plockade grejor, dammade, diskade, vattnade blommor, vispade runt i toaletten, tömde soporna och sen hade jag köpt några nya fina sommarblommor. Tror hon blev glad.
 

Idag har jag varit hos Alessia och Carlos hela dagen. Skoldag för Jogge, jobb för Emilie och förskola för Stella.  Det började bra...Alessia bet mig i näsan!? och jädrars vad ont det gjorde. Som tur var har jag en rejäl snok så det krävdes mera för att den skulle lossna. Hon var väl hungrig stackarn.
Jag var nog lite trött idag eftersom jag hade svårt att nämna Alessia vid sitt rätta namn. Jag kallade henne för Gustav, Carlos eller Stella typ hela dagen. Stackars barn!
Hon är en fantastiskt liten tjej som är lätt att ta hand om. Eller kanske inte direkt,  det är full fart HELA tiden. Precis som det ska vara när man snart fyller 1 år. Äter som en häst, bajsar som en häst, klättrar, pillar på det mesta med sina små fingrar, pratar och är bara alldeles alldeles underbar. Hennes bästis är nog Carlos i alla fall. Där Carlos är där är Alessia. Gulligt!


Klockan 15.00 hämtade vi Stella från förskolan. Trodde jag skulle tuppa av....av värmeslag. Finns ingen som helst skugga på hela vägen till Norrboda. Dit gick bra, men hem...usch. Blev för stekande hett i solen. Stella var som alltid galet duktig, gnällde inte en endaste gång. När vi kom hem åt vi jordgubbar och hallon på balkongen där det var skugga.


I söndagsnatt festade Anne och jag loss på dessa läckerbitar. Vid fototillfället var chipsen dessvärre näst intill slut, så goda var dom. Chips gjorda av en frukt som heter brödfrukt från Seychellerna. Supersmarriga och kändes nyttigare än vanliga chips och som Anne bemödade sig att frakta hem till mig från Seychellerna. Tack vännen ❤

Nu läggdags! Godnatt!


27 maj 2018

JagÄrSåJäklaPoppis


Kan man bli annat än glad i hela kroppen när man kommer till jobbet och möts av det här?
Det är till att vara populär bland kollegorna, inte av alla såklart ska kanske tilläggas.
Får ni också såna här fina meddelanden av era jobbarkompisar? Nähä! Tänkte just det....hahahahahahaha! Kanske beror på något?

Idag ska jag sova var tanken, helst ostört. I går gick sovplanen åt skogen. Gustav tyckte att jag skulle uppdateras varje kvart om läget i huset t.ex husse är på rymmen, matskålen svämmar inte över riktigt än, vattnet är ljummet och därmed odrickbart och grannen låter högt och läskigt med någon otäck maskin. Dessutom är han extremt kelsjuk, det blir han alltid när han är nyfriserad. Jag har visst missat att visa er senaste frippan på honom.
Kallas tydligen lejonklippning men Rudolf tycker han ser ut som vargen i Bamse.


Något i den här stilen fast långt ifrån ugly såklart.

Nu ska jag hoppa i säng. Tänkte gratta mor på Mors dag klockan 15.00. Har tvingat med mig brorsan också så slipper vi använda samtalskorten. 
Godnatt ☺

24 maj 2018

NuÄrHonTillbaka



Jamen då så! Nu är äntligen eran favorit tillbaka, hyfsad utvilad och med lite bättre tankar i huvudet.
Åtta dagar utan att jag rört datorn, blir så ibland. Kul i alla fall att jag hade över 400 sidvisningar av mitt TackåHejLeverpastej-inlägg. Spikrakt upp på förstaplatsen. Är så jäkla poppis ☺ jag veeet!
Men nu är jag som sagt tillbaka och kommer säkert som alltid reta gallfeber på någon liten klick trista och avundsjuka människor.

Den här långledigheten har känts väldigt bra, jag har vilat, vilat, sovit, vilat mera och försökt tänkt positiva tankar. Dessemellan har jag umgåtts med människor som gör mig glad, ätit god mat, druckit bubbel, längtat till semestern, träffat mina små hjärtan, ätit glass, planterat blommor, varit på Wenngarn och matat getterna, haft gullig nattgäst ❤ , skrattat så jag gråtit när Emilie messade sjuka gåtor till mig, tränat, powerwalkat, beundrat min jättestora rabarberplanta, tittat på tv och lite till. Allt i slöhetens tecken!


För att sammanfatta min oerhörda aktivitet under senaste veckan tog jag en printscreen av mitt Instagramflöde.
Idag har jag fortsatt mitt slöande. Tog en powerwalk för en stund sedan och lyckades skrapa ihop 3856 steg. Trodde det inte skulle vara så varmt men det var det. Blev därför bara en mindre halvtimmessväng runt Lejondals Slott.

I kväll ska jag ut och äta med några fina vänner. Längtar!





16 maj 2018

TackåHejLeverpastej



 Hej Vänner och alla ni andra!
Efter helgens händelser har jag bestämt mig att ta en paus från bloggen. Älskar att blogga och delge er mina utflykter och tramsigheter men som läget är nu orkar jag inte.
Tänk att det finns människor i min närhet som har ett beteende likt ett barns. Nog för att jag lyckats gå ner lite i vikt men jag är långt ifrån osynlig. 
Kliv ur sandlådan och bete er som vuxna, än är jag inte knäckt men på god väg och det är väl det som är ert huvudsyfte.

Till alla er andra, simma lugnt! Jag är säkert tillbaka snart. Kanske redan i morgon, på lördag, om en vecka eller nästa år. Who knows?
Behöver bara samla lite kraft och energi, hur jag nu ska lyckas med det.


Tänk att SATS ligger precis bredvid vattnet, vilket läge! Måste vara Sveriges bästa. Tog ett fotbad innan jag åkte hem i morse efter träningen. Var kallt!

Vänliga hälsningar från
Osynliga Damen






15 maj 2018

SöndagLekBarnBarnGlassVärme





















Finns inget bättre än dessa spontana middagar med lilla familjen. Söndagen ägnade jag mig annars till att sova bort men blev glad när jag blev varse om att barnbarnen var på väg.
Det råder högsommarvärme i landet nu som ni säkert redan märkt. Var 28 grader i uterummet men det hindrade inte dessa små sötnosar att leka där. Alessia inventerade korksamlingen som hon alltid gör, hon gillar att plocka och slänga ut hälften av vinkorkarna på golvet.


Lekstugan har äntligen öppnat för säsongen och Stella och jag lekte en lång stund därinne. Hon älskar att leka rollekar i lekstugan. Jag ska alltid vara barnbarn medans hon ska vara mormor. Hon bjöd på kaffe, tårta, korv och glass. Sen hade vi kalas för Ekorren Ted som fyllde år, hur mycket han fyllde var dock oklart.


Äntligen så blev Stella med sparkcykel, som hon har väntat. Hon valde ut den själv och såklart blev det ett Anna och Elsasmyckat vrålåk. Vi gick en sväng för hon ville visa mig hur man skulle göra. Stolt tjej!

Efter den goda grillmiddagen som Emilie och Jogge styrde upp åt vi glass. Glass i stora lass! Tror vi fick i oss två glassar var...minst. Är det sommar så är det och då ska man frossa i glass. 

Hann precis vila i 20 minuter när dom åkt hem innan det var dags att bege sig till jobbet igen. Den här gången med lite mer smärta och stelhet i nacken som alltid när jag leker med mina små ❤❤
Smällar jag verkar få ta, förbannat trist.


14 maj 2018

AfternoonteaSigtunaStadshotellTrevligtVärre


I lördagsmorse hoppade jag över frukosten, tog bara en kopp kaffe. Anledningen var såklart att Ingrid och jag skulle ta oss en tur till vackra Sigtuna, eller Sipptuna som Emilie sa när hon var liten.
Afternoon tea på stadshotellet var bokat och jag blev som den bortskämda kvinna jag är bjuden av min bästis Ingrid. Hade missuppfattat och trodde att det var 2017 års födelsedagsgåva men icke sa den kvicke. Det visade sig istället vara en "tackförskjutsentillArlandagåva" och jag bugar och bockar.


Sigtuna Stadshotell från 1909 var ett fantastiskt fint litet ställe. Så smakfullt inrett och fint renoverat i 30-talsstil. Vi fick fönsterbord och jag blev kär i den vackra Wolfardoljelampan i fönstret. 


 Tre maffiga våningar och allt smakade himmelskt, tro mig.



Som dom välartade flickor vi är åt vi naturligtvis upp allt vi blev tilldelade och en behaglig mättnadskänsla infann sig inom kort.


Ingrid instagrammar, bra där! Tack min rara vän för den goda och mättsamma presenten.
Ser fram emot våra kommande stadsturen i sommar, då ska du få din födelsedagspresent från 2017. Vi måste komma i fas för sjutton. Fyller ju år oftare än vi hinner göra stan.....bakläxa!


13 maj 2018

VinKvinnorSångOchEnKatt

I fredags hade jag återigen finfrämmat i uterummet. Har så många fina och gulliga vänner jag gillar att umgås med och ett sätt är att bjuda på lite god italiensk plockmat och goda viner. Hade rotat fram tre stycken vinflaskor ur vinkylen från tre olika vingårdar vi besökte i Piemonte i oktober. Denna italienska lilla buffé som är min paradrätt och Anne ätit tidigare hos mig, tänk om hon tyckte det börjar bli tjatigt?


Jag fick en så fin present av mina gäster, denna stora vas med vackra blommor med ett galler (likt Klongvaserna har) Himla smart och det blir mycket lättare att arrangera långa blommor i vasen.
Tack rara ni!


Snart ska Proseccon hällas i glasen och avnjutas med detta ljuvligt goda tilltugg. Lantchips, cremefraiche, löjrom och basilika. Enkelt och förjäkla gott! Smakar absolut bäst upplagt lite rufsigt  på en av Rudolfs vackra träplankor.          





Menyn har ni sett förut, tål att ses igen. Till dessert hade jag gjort en Gino som vi åt tillsammans med vaniljglass. Även det en enkel och vansinnigt god efterrätt som försvann så fort att det inte hanns med att ta någon bild på härligheten.



Gustav spexade runt, visade hela sitt register och trix. När vi ätit klart fick han lov att vara på bordet.
Han trivdes med dessa tjejer ❤


Min fina smarta vas som jag kommer att använda jämt.
Älskar den redan.

Alltid lika kul att träffa er, vi gör väl om det snart?