10 maj 2018

StadsturEatalyMedBästaAnne


Gårdagens färg var rosa, Annes och min favoritfärg alla gånger i veckan. Och i går hade vi just en härligt rosa vistelse i huvudstaden.
Trots strömlöst pendeltåg lyckades vi ta oss till Kungsträdgården för att se sluttampen av den fantastiska rosa explosionen.
Vi åt en mycket god kyckling och chevresallad och dagens första glas cava. Lyckades med konststycket att få i mig en valnöt. Som tur var blev det ingen allergisk reaktion men för säkerhets skull så försökte jag plocka bort dom resterande.  Kan faktiskt vara så att jag inte längre är allergiskt mot nötter eller just valnötter. Råkade för ett par år sedan få i mig 1,5 cashewnöt och det gick inget vidare. Kanske lika bra att iakttaga försiktighet.


När vi njutit (svettats) i värmen en stund och både maten och cavan var slut gick vi mot Biblioteksgatan. Var nyfiken på Eataly som "alla" pratar om. Vi blev inte direkt besvikna, gillar man Italien, italiensk mat och dryck så..bingo!
Vi vandrade runt en lång stund, klämde, kände, luktade på allt som såldes som hör Italien till. Eataly är inte bara en restaurang utan även en butik och sen har dom även kurser i matlagning håller vinprovning m.m. Så häftigt och annorlunda!
Vi passade på att använda toaletten innan vi gick ner till bottenvåningen igen för nu var det mycket hög tid för nästa vätskekontroll.


Råkade få syn på dessa härligheter och tro det eller ej, vi var bara tvungna att köpa oss varsin. Det var ju ändå ca 45 minuter sen vi åt sist och var hyggligt mätta.
Som ni förstår så var det helt förbaskat galet gott och jag vet att jag kommer återvända till Eataly inom en snart jag bara hinner, redan en ny restaurangfavorit.

 

Håller med!


Anne mumsar ❤


Vi hann med lite shopping och span i butiker innan vi gick till Scandic Continental för att besöka deras fina takbar Capitol. Blev förvånade när vi redan i entrén såg att kön till glashissen ringlade lång.
Var det alltså flera än vi som var sugna på alkoholintag i solen på åttonde våningen?
Det var mer än proppat med folk när vi väl kom upp. Vi hittade en liten ledig bänk där vi slog oss ner och Anne fick stora äran att inhandla något smarrigt. Jag hade ganska ont just då och passade på att försöka vila nacken och fylla på med värktabletter.


Pink Panter, vad passar väl bättre att avsluta dagen med just en rosa drink? Med blommor!
Lättdrucken, försvinnande god, svalkande, fräsch och matchade våra kläder.


Resan hem var som oftast när man åker pendeltåg en försenad historia. Var tydligen strömlöst fortfarande i Sundbyberg och endast ett spår kunde användas.
Jag var ganska trött och mätt när jag damp ner i soffan bredvid en redan sovande Rudolf. Tittade på tv när Tre Kronor utklassade Österrike, ja herregud vad bra det gick. Att sedan Danmark vann över Finland....hahahaha!

I kväll är det semi 2 i ESC, nu gäller det för Benjamin. Tror inte vi behöver vara oroliga, han kommer ta sig till final. Lita på mig och min magkänsla.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar