27 november 2011

Ett himla hallaballoooo!

 Här kommer då det ni har väntat på, bildexplosionen från Emilies party igår.
Största överraskningen för henne var att hennes absolut bästa vän Emeli från Malmö med fina pojkvännen Tommy dök upp utan att hon anade det minsta. Så kul! Jag hade vetat det hela tiden och det har inte varit lätt att ljuga i tre veckor. Vi har ljugit om allt, messat i hemlighet och smidigt hemliga planer......
Rolf hämtade dom på Arlanda 10.30 sen fort hem. När Emilie kom från Smidö så hade dom gömt sej i sovrummet och det blev ett kärt återseende med kramar i massor! Emilie var grundlurad! Lyckat och en kanonbra början på dagen!
 32 sittande gäster placerade ut vid tre långbord, finns det hjärterum så finns det stjärterum!
(Observera Rolf i vänsterhörnet)
 Glada miner på fina gäster.
 Det här bordet fick snabbt namnet "Vuxenbordet", dom var alla 45 plussare men partystämningen var det inget fel på för det! Och alla hade dessutom satt hörapparaten på on-läge.

 Vi bjöd på marinerad kall kycklingfilé/fläskfilé, potatisgratäng, sallad, surdegsbaguetter. Jag hade legat sömnlös natten innan för jag trodde inte det skulle räcka. Blev massor över, såklart.
Tvingade Rolf att skala 10 kg potatis. Gjorde 8 st 2-litersfolieformar med potatisgratäng. Vi har 4 i frysen nu.......Recept på pippin och grisen kommer här:
http://receptfavoriter.se/recept/kall-marinerad-kycklingfile.html
http://www.tasteline.com/Recept/MARINERAD_KALL_FLaSKFILe

Emeli hade satt i hop ett superroligt Malmö-quiz till gästerna. Det arbetas i grupp och effektiviteten var på topp! Alla ville vinna, fina priser utlovades.
 Emilie fick ge det rätta svaret efter det att grupperna svarat skriftligt.
Team PEMM vann(Petter, Elina, Malin och Micke) och lekledaren delade frikostigt ut dom fina priserna.....varsitt Kinderägg. Vuxenlaget kom tvåa och det utdelades tröstpris, två ägg. Herr och Fru Sobeus hade fullt upp resten av kvällen att bygga ihop en höna och en segelbåt på hjul.
Men fina blev dom! Niclas var stolt som en tupp.
Smarrigt efterrätt, cheesecakebrownie med hallongrädde. Försvinnande gott!
Anne, Inger och Bitte i fikakön.
Dags för presentöppning, oj vad mycket fint mäklaren fick. Smycken, presentkort, rusdrycker i fina guldpåsar, böcker, glas, ansiktsbehandling, thé, bra-att-ha-saker, spel och blommor m.m.
Hon hälsar och tackar till alla!
Finaste vännerna Emeli Thorstensson och Emilie Pettersson. Sveriges senaste stjärnskott på mäklarhimlen. Vill ni ha en fri värdering? Ring dom!

Jessica på väg hem och måste krama om farbror Rolf innan avfärd.
Lika galen som alltid!
När alla ätit klart så röjdes två av borden bort i en farlig fart. Här skulle det dansas. Musiken var minst sagt blandad. Rammstain, Metallica, Kizz, Charlotte Perrelli, Hoffmaestro, Linda Bengtzing, Volaré, Tommy Körberg, Magnus Uggla, Lasse Berghagen var några av artisterna som det dansades vilt till. Och inte bara dansade utan det sjöngs med för fulla muggar. Alla i olika tonarter dessutom. Undrar om grannarna blev störda?
Klockan 2.00 hade dom flesta gått hem, endast våra övernattande gäster var kvar. Micke och Mino gick och la sej vid 3.00, ingen större risk att dom somnade för nu skulle här dansas zorba!
Jag har aldrig skrattat så mycket och aldrig sett så mycket osynkade ben! Emeli var helt galet roligt, hon höll igång i 180. Dansade, hoppade, skuttade, gjorde sälen på golvet.  Blev en snabbdusch för henne innan sänggåendet.
Klockan 4.30 hade alla nätt och jämnt hittat till sina sängar och ett fridfullt lugn la sej över Pettssonska.
Jag kröp ner i soffan och tvärsomnade förstås. Helt slut.
Sista frågan på Malmö-quizet var en översättningsfråga, kan ni detta?
Översätt den skånska dialekten så man förstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar