31 maj 2018

StanGlajjerOchAnnatTrams


Gårdagen började med tidig uppstigning. Hade som alltid sällskap i soffan utav denna stiliga kisse i morgonmotljus. Han ser så liten ut nu när han är rakad,  jag gillar hans benvärmare.....frågan är om han gör det?


Men strax efter att jag svalt sista tuggan av mackan så kom det här messet. Otur, men jag var glad att jag fick reda på haveriet innan jag påbörjat min resa mot stan. Det blir till att röntga rattarna vid ett annat tillfälle.


Jag hade varit smart (tro det eller ej) och tänkt två flugor på smällen när jag ändå var på rull i stora staden. Rattröntgen och synundersökning på samma dag Det var ett par år sedan jag kollade synen och dessutom har båda mina läsglasögon gått sönder. Favoritparet visade sig vara helt sneda och vridna när jag kom hem från melodifestivalfinalen. Hade väl suttit sönder dom skulle jag tro.
Svårt med motoriken under dessa  glädjande omständigheter på parketten på Friends. Vifta med ballonger, Instagramma, rösta, jubla, ta bilder, hoppa upp och ner och lite till. Lätt att man glömmer bort var man lagt glasögon då. Ni borde prova själva.

I stället för att åka 9.30 som SL´s reseplanerare föreslog från början blev det att sikta in sig på pendeltåget som avgick strax före 12.00.
Ni som känner mig vet att jag har en förkärlek för att vara ute i god tid, ibland alldeles för god tid.
Inget undantag i går. Hann med lite fönstershopping och en mjukglass i Kungsträdgården.
45:- för en mjukglass! Jäklars, vad dyrt men det var det värt. Hade kunnat äta tre till, lätt!
Älskar mjukglass men det gällde att hacka i sig den snabbt, smälte i rekordfart i hettan.

Favoptic, gillar den kedjan. Har i och för sig inget annat att jämföra med. Eller jo förresten. I våras fixade ju Rudolf nya glajjer och det var inte alls så billigt som reklamen tjatar om. Snackar om Specsaver. Det lovades gratis synundersökning om man köpte glasögon. Likaså halva priset på andra paret om man köpte två par och sen lite andra fula trick. Men såklart fanns det en massa MEN.
Det gällde såklart bara vissa bågar och sen något annat minifinstilt som är omöjligt att hinna med att läsa i TV-reklamen. Jag var skitsur, han fick varken gratis synundersökning eller två par till bättre pris. Tycker att dom kör med falsk varureklam. Nästan 7 lax för ett par nya cyklar på snoken, visserligen progressiva men ändå, bågarna var enkla och inga märkesgrejer alls.


På Favoptic gjordes först synundersökningen, såg hyfsat, höger öga ser jag sämre på, betalade 295:-, fortsatte med utprovning av bågar, fanns några att prova. När man hittat några man gillar så går man in på någon av datorerna som finns eller väntar tills man är hemma, klickar i om man vill ha några andra val såsom antireflex eller annat tjafs. Och man ser hela tiden priset och vad det landar på.
Enstyrkeglas ingår alltid. Jag hittade efter många provningar av typ alla bågar två par som jag ska beställa idag. Ett par för 795:- och det andra 595:-. Kalasbra! Kvaliten? Ingen aning, dom två par jag haft senast har jag haft i drygt 4 år. Inget att klaga på tycker jag.
Här håller hon på!


Nya Stockholm City, himla bra påhitt och himla lååånga rulltrappor.

Vad händer i dag då? Ja, inte mycket hoppas jag. Sova är huvudsysselsättningen. Ska också hinna med och ifrågasätta ansvariga på servicehuset där mamma bor. Hur svårt kan det vara att installera en antidecubitusmadrass? Tydligen väldigt svårt eftersom dom placerat en bäddmadrass OVANPÅ denna madrass som står och pumpar luft för att förhindra trycksår.
HALLÅ?! I natt har mamma således legat som Prinsessan på ärten 3.0. På TRE madrasser, först den vanliga som tillhör sjukhussängen sedan denna tjocka trycksårsavlastande madrass och som grädde på moset en bäddmadrass. Summa summaro en ca 30 cm tjock madrass och med en redig fallhöjd om hon ramlar ur sängen. Inte okej någonstans.
Dessutom skall dessa madrasser ställas in, främst på patientens vikt. Detta görs utav rehab alternativ sjuksköterska som fått utbildning på detta. Inte bara att slänga på den, stoppa i kontakten och bädda med ytterligare en madrass uppepå. Herregud, vilka amatörer. Blir trött!

Godnatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar