14 december 2021

FullFartJulBröllopFamilj


12 dagar sen sist! Jag har som ni redan märkt lite mycket att stå i just nu. Roddar runt i flytt, stök, bök, försöker göra det hemtrevligt och fint hos mamma på Norrrgården, ringa massa telefonsamtal, ändra adress, ändra hemförsäkring, flytta telefonen, ändra adress och postnummer hos Postkodlotteriet och ta in offerter för flyttstäd. Har säkert glömt något, känner mig lätt förvirrad. 

Alla adressändringar m.m hade varit plättlätt om mamma haft mobilt bank-id. Nu blir allt mycket krångligare och tar väldigt lång tid med fullmakter hit och dit. 

Allt hade dessutom varit lite smidigare om jag inte jobbat så mycket som jag gör just nu. Hade jag haft ett fast jobb kunde jag tagit ut några semesternätter men som timanställd är alla dessa nätter bokade sen länge och jag vill inte plocka bort dom. Behöver min lön.

Nu ska jag sluta gnälla, 29/12 lämnar jag tnycklarna och det kommer kännas så bra. Bokade precis flyttstädning, check på den.

Förutom allt detta har jag hunnit med en hel del annat skoj. Vi har haft en julpysseldag tillsammans med min lilla familj, det var så kul! Nisse-Liten har busat, vi hade lite vänner hemma på vårt årliga förklädda glöggmingel. Och även detta år uteblev just glöggen. Vette sjutton hur det blir så varenda år men bubbel  och rödvin smakar bättre till italiensk plockmat. Vi hade faktiskt laddat upp med glögg men alla avböjde.

Anne och jag har varit och njutit av Carolas julkonsert i Steninge, helt magiskt! Fick rysningar på hela kroppen, hon är fantastisk på att skapa julkänsla. Enda nackdelen var väl att det var kallt och förbaskat trångt i ladan, men det visste vi sedan tidigare år. Men  jag kan tycka att i pandemitider borde det kanske ändå vara lite mer distans mellan stolarna. Vi satt extremt nära varandra. Fick för första gången visa mitt covidpass, det gick smidigt och alla drygt 850 personer kunde inta sina platser i god tid utan problem. Eftersom det var sista kvällsföreställningen blev det en del extranummer som vi i publiken självklart uppskattade. 

Just ja, jag har tagit min tredje dos, känns toppen och jag fick inga symtom mer än öm i armen ett tag. Men öm i armen är tusen gånger bättre än att bli svårt sjuk i covid. Speciellt nu när smittan rusar i raketfart.

Här kommer lite bilder!


Nisse verkar gilla pizza. Han hade bakat en liten liten minipizza och sen busat och möblerat allt uppochhner.

Alessia och jag hade en heldag tillsammans. Vi bakade pepparkakor och när morfar kom hem blev det bokstavspyssel. En riktigt mysig dag!

Blå mjölk! Nisse fortsätter sitt busande.


Här lyser flitens lampa. 

Älsklingar 💖

Träffade på en nyfiken räv under en jobbnatt i Bålsta. 


Enda bilden jag tog under glögg...förlåt vinkvällen.

Anne och jag hade fläskat på med guldbiljetter när vi bokade. Och ni ser ju själva vilka toppenplatser det var på andra raden. Dessvärre så krånglade min kamera i mobilen så bilderna blev skit.

Vi plockar, sorterar och skrattar en del. Hittar mycket spännande men det mesta slängs.

Och vi fortsätter vårt packande i Willyspåsar och en liten Renault Clio, funkar toppen...nästan.


I går kom inbjudan, så otroligt spännande. Att inte vi hade QR-kod på vårt bröllop? Nej, på den tiden fanns det nog inte en endaste kod inte ens dresskod med tanke på hur vi ser ut på bröllopskorten.

På tal om bröllop, förlovning och sånt. Den 9/12 hade vi granitbröllopsdag och i går på lucia hade vi 40-årig förlovningsdag och jag undrar fortfarande var jag gömt min förlovning och vigselring. Mamma har alltid sagt och lärt mig att när man åker bort på semester eller så skulle man gömma sina värdesaker. Förstod aldrig varför man skulle lämna dessa saker henna. Lyssnade tydligen ändå på hennes råd. Ska ringa Saida tror jag.

Nu måste jag sätta fart! Handla, frissan, hälsa på gullfisarna och sen direkt till jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar