28 december 2021

JulaftonMedFruCoronaFlyttOchFix

Dags att titta in och säga hej kanske. Har som ni vet inte haft någon tid över till bloggen, jag har haft mer än fullt upp senaste veckorna. Mammans flytt, vi rensar och röjer i hennes gamla lägenhet, jag har jobbat massor, det blev jul och nu är det snart dags för nästa storhelg, nyår.

Julen blev inte alls som den brukar. Emilie kände sig lite hängig och tog ett hemtest som visade positiv resultat. Vilket innebar att hela familjen försattes i hemkarantän i 7 dagar. Så julfirandet kom liksom av sig då vi istället för planerade 13 personer kring julbordet blev endast 3 st, jag, Rudolf och Erika. 

Vi hade förvisso väldigt mysigt och trevlig men fy sjutton vad jag saknade resten av gänget. Tänk att inte få ha hela sin familj på plats på just julafton. Men såklart var det bara att försöka tänka positivt, Emilie var i alla fall som tur var inte speciellt sjuk. Det är jag djupt tacksam över! Men mina tre små barnbarn längtade jag efter så det gjorde ont i hjärtat.

Rudolf fixade all mat som planerat, packade allt i små folieformar och sen körde vi över det och julklapparna till Kungsängen. Vi fick rodda om Tomten som så snällt tog renarna till Kungsängen istället för till Bro. Barnen var överlyckliga utom Leandro som blev livrädd när Tomten visade sig på deras baksida med stora julklappssäcken på ryggen. 

Bästa Tomten kom ända från Bålsta, tack snälla för ditt uppskattade besök!


Fint sms från hemkarantänen 💕

Eftersom jag hade bokat upp mig att jobba fyra nätter över jul så blev det inget större baluns här hemma. Och jag kan erkänna att jag är lite lätt sliten efter fyra nätter, sömnen blev inte som den borde. Jag gick upp alldeles för tidigt varenda dag, sov inte många timmar alls. Men det ska jag försöka ta igen nu när jag är ledig i 10 nätter.  

På torsdag åker vi på en liten semestertur om våra hemtester fortfarande visar negativt resultat såklart. Jag har bunkrat upp med 20 stycken, fast några har gått åt. Svårt att få tag på dessa hemtester på Apoteket, kände att jag behövde ha ett lager här hemma.

Hoppas verkligen att nästa jul kommer bli som vanligt, med alla mina små hjärtan här hemma. Var så himla tyst och stilla. Men jag är rädd att vi kommer få leva med denna Corona i all evighet. Bara att vänja sig. Usch!

Mammas flyttrensning och tömning av hennes gamla lägenhet är i morgon helt klar. Faen vad vi jobbat på bra Owe och jag. Sen att vår övervåning är belamrad med flyttkartonger, Willyspåsar och en och annan möbel är en annan femma. Det tar jag sen....eller senare eller kanske aldrig.

På onsdagmorgon klockan 8.00 släpper jag in en städfirma som kommer att flyttstäda lägenheten och det kan jag säga att det behövs. Tror faktiskt aldrig hemtjänsten har städat denna lägenhet som den ser ut, herregud säger jag bara. Så himla skitigt och dammigt överallt...vidrigt! 

Sen är det äntligen klart och jag kan lämna tillbaka nycklarna till personalen, kommer kännas skönt.

Upptäckte när jag kollade igenom mina bilder att idag är det exakt 5 år sedan vi flyttade mamma till den här lägenheten. I 5 långa år har hon legat i sängen och tittat i taket eller tittat ut genom fönstret och bara sett trädtopparna. På Norrgården gillar hon att sitta vid köksbordet och spana ut genom fönstret och se lite liv och rörelse, det gör mig glad!

Hur skulle jag klara mig utan Facetime? Febrig liten kille idag💚


Suddig bild från i eftermiddags när jag handlade lite till dom strandsatta. Stella ville ha partyhattar till nyår och såklart fixade jag det och lite andra partygrejer. När jag kom var tjejerna ute och lekte i snön på deras framsida och som tur är har dom inga symtom men är såklart riktigt less på att bara vara hemma.

Ja, det var ett kort och informativt inlägg. Nu är det dags att sova. Är fortfarande proppmätt efter att ha varit hos världens bästa Ingrid på middag i kväll, jäklar vad denna kvinna kan laga gott käk! Hon är otrolig 💗

Gott Nytt År om vi inte hörs något mer innan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar