24 januari 2022

12TimmarSkitOmikronSmåFisar

I natt sov jag 12 timmar i sträck! Kollar man kryssen på almanackan så förstår ni anledningen. Har jättemycket jobb nu. På 10 nätter jobbade jag 8. Alla är sjuka i Covid...ALLA, fast personal och vikarier. Det plockas in folk från gatan nästan för att få det gå ihop, fast det gör det inte. Hörde av någon att på ett annat ställe var 20 av dom totalt 26 fast anställda sjuka samtidigt. Ett ord KAOS! Nu har karantänreglerna ändrats från 7 till 5 dagar under förutsättning att man givetvis är symtomfri. 

28/1 är en frågetecken, trodde jag var bokad där men vet inte riktigt ännu verkade oklart, får kolla upp det i veckan. (Läser du det här Camilla L så kan du väl höra av dig) 

Men att jag sov 12 timmar i natt är för mig helt obegripligt men såklart väldigt välbehövligt. Är ganska sliten och jag känner att det faktiskt känns lite skönt (om man får uttrycka sig så) att det numera är besöksförbud där mamma bor. Då behöver jag inte hälsa på där även fast både hon och jag vill det. 

Hoppas verkligen att smittan snart avtar och vänder nedåt. Vi orkar inte längre! Hatar dessa skyddskläder, munskydd och visir. Det är fanimig ingen lek att jobba i! 

 
 
Efter tre sekunder ser man inte ett skit.....kan någon uppfinna visir med vindrutetorkare på insidan, tack!

Till min stora glädje har jag trots mycket jobb och ständig trötthet hunnit med att umgås med mina små gullungar.

En dag när jag var ledig var tjejerna hos mig och vi var...lyssna på den här...UTE i snön och lekte. Som vinterhatande mormor får man "offra" sig. Vill tjejerna leta upp närmsta lilla backe så gör vi det trots mormors negativa intresse för snö och kyla. 

Vi hade i alla fall som alltid en jättekul dag tillsammans. 

 

Krascha pepparkakshuset var dagens stora inomhusaktivitet.

 
Förskolan är lika ansträngd den med med många sjuka i personalgruppen. Barn med hemmavarande föräldrar får vara hemma. Mormor ryckte ut en dag för lite lek med dom två minsta gullisarna. Älskar Alessias hårfärg, dela med dig till mig! 

I fredags hade vi nattgäster. Men innan dess så ville jag överraska gästerna med ett besök på närmsta Pinchos som visade sig vara i Enköping av alla ställen. Jag delade ut lite förvirrande ledtrådar i bilen. Stella trodde att vi skulle till Jump Yard och hoppa loss medans Alessia trodde Leos Lekland. 

Vi var dom enda gästerna på Pinchos, kan bero på våran tidiga sittning 16.15. Alessia var trött redan när vi satte oss men vi åt i alla fall några smårätter var och avslutade med varsin god glassdessert medans Alessia "tjatade" att hon ville hem och sova. Lilla älsklingen! 
Hon höll sig vaken hela bilresan hem tack vare att vi räknade till 100 många gånger.....tjugoelva, tjugotolv, tjugotretton, tjugofjorton....hon är duktig på att räkna. 

  Mycket bus och trams på dessa fredagströtta tjejer
💗


I lördags hämtade jag den här lilla killen så han slapp vara ensam när lilla familjen skulle på utflykt. Han älskar att åka bil så vi tog två extravarv runt bygden. Han blev glad!
 
Och i natt sov jag alltså 12 timmar på raken.  Helt fantastiskt och välbehövligt!
Kommande vecka jobbar jag 4 nätter. Måndag, onsdag, torsdag och söndag. Eventuellt fredagen då som är lite oklar. 

Nu är det dags för mig att sova!
Godnatt mina vänner!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar