11 februari 2019

UpdateHelgen


Så var Mormors Mellofest över för detta år. Vi hade som alltid jättekul och tiden gick snabbt från det att vi satte oss att äta tills det var dags att bänka sig framför tv´n. Nästa år får vi äta lite tidigare så vi hinner med desserten också.


Dom paljettprydda mellotofflorna  gjorde succé. Trots stor storlek hade Stella dom på sig hela kvällen. Hon tyckte dom var så fina.


Min fina Klongvas fick hedersplatsen bland stjärnorna på och kring bordet.


I år hade vi en ny Mellomeny. Vi brukar alltid äta de gamla vanliga italienska charkuterierna, ostar och annat småplock på Rudolfs fina plankor. Men i år kom Emilie på den genialiska idén att bjuda på fisktacos och vegetariska böntacos istället.
Hade säkrat upp med prosciutto, salami och ostar som jag hade tanken att plocka fram lite senare men dom ligger kvar i kylen ännu. Var ingen som orkade!


Var lite orolig över koriandern...endera så gillar man den eller icke. Men som tur var gillade ALLA mina gäster den. Har ni inte testat att göra dessa tacos så gör det...är vansinnigt gott! Mycket goda tillbehör till också.


 Mitt glada gäng minus en som inte kom med på just den här bilden. Höll på att bli en smärre katastrof också, en servett hamnade i lågan av ett värmeljus. Shit, vad rädd jag blev men det ordnade upp sig fort som tur var.


Helt plötslig närmade sig klockan 20.00 och Stella och jag fick i ett hafs fixa till desserten.
I år och som alla andra år Pavlovabakelser, det är en tradition jag inte ändrar.
Seg, krispig maräng, lemoncurd, lättvispad grädde, färska bär och lite florsocker. Sen är man hemma!


Finns inget godare!


Stella hjärtröstar fem gånger på alla bidrag från min telefon.  Här gäller det att vara rättvis. Jag fick 5/7 rätt. Malou och Margaret bytte plats, Malou till final och Margaret fick respass hem. Gillade Andreas Johnssons Aviciiplagiat och sen gillade jag även duetten med Idolföredettingarna.


Kolla vad jag hittade när vi röjde på övervåningen. Nr 109 och 127, finns alltså mer än 108 st fler utgåvor. Häftigt!

Lediga veckan är med andra ord slut nu, den sa bara schwoooosch så var den över. Hade som oftast en bra ledighet. Umgicks mycket med mina småfisar eftersom Jogge hade skolvecka. 
Den här veckan jobbar jag fem nätter, hoppas det kommer gå bra hälsomässigt. 
Har blivit förärad med en jättevagel i ena ögat, en rackare som sitter under ögonlocket. Det gör galet ont,  jag ser halvdålig för ögonlocket är jättesvullet och ögat kliar och rinner. Finns det något botemedel eller något som lindrar? Tips?

"Mormor var försiktig nu, du vet att jag är så rädd om dig!"
Citat Stella igår när jag skulle sträcka mig efter en leksak som låg lite gömd.

2 kommentarer:

  1. Det var så himla trevligt och väldigt god mat, mums!
    Du hade dessutom pyntat och fixat det så fint. Tack för en mycket trevlig kväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack rara du! Nu är det bara tre veckor kvar till årets roligaste lördag!

      Radera