12 april 2020

PladGåsk



Och så kom påsken helt plötsligt. Är som ni vet inte mycket för dessa högtider men firar såklart minimalt. Lite pyntat ris utan fjädrar eftersom jag inte heller i år hittade några konstgjorda eller sådana fjädrar som inte är plockade på levande fåglar.
Blev bara lite piffade småägg a´la Lidl i mitt ris som jag placerade utomhus. 

Rudolf ställde till med middag för hela familjen. Höll på att tappa hakorna och fattningen när han för några dagar sedan sa: "Tror vi struntar i sillen, laxen och den gamla vanliga påskmaten" Ja, ni hörde rätt! Ingen blev gladare än jag, är som ni också redan vet ganska ointresserad av denna mat som man alltid ska äta på våra högtider. Fattar inte grejen faktiskt.


Istället gjorde kocken en traditionell räkcocktail serverad på en liten assiett istället för i glas med egengjord rhodeislanddressing och en liten laxtartar på kavring.
Till varmrätt blev det pankopanerade torskbiffar med skummig grön sås, citronpicklade grönsaker, grovmosade rotfrukter och rostade pumpafrön på toppen. Jättegott, väldigt mättande men framför allt himla wild and crazy. Det blev inga bilder på varmrätten, det glömdes bort.


Glass i stora lass till dessert. Emilie hade handlat Paolo Robertos italienska gelato och jag tror alla (utom Rudolf som inte gillar glass) mer eller mindre hamnande i glasshimlen. Testa den om ni som jag älskar glass! Salted caramel och vanilj var dom två smakerna jag kunde äta eftersom dom andra två var nötsmaker. Salted caramel är min nya favorit.


Och nu kom jag på att jag glömde erbjuda påskmust till middagen..


Påskharen Harry hade pyntat plommonträdet.






















Alessia som älskar allt vad bollar heter fick en fotboll och två små mål och sen en litet påskägg med godis. Vi körde två-mål på gräsmattan, Alessia fuskade en smula men kul hade vi. Ett par vattentäta sneakers stod också på önskelistan och dom togs emot med stor glädje. Tacksamt barn! Bra pris på Morgans, mindre än halva ordinarie priset för dessa Pax-skor.




















Stella blev jätteglad för sin hoppboll som Harry hängt upp i trädet. "Mormor jag har alltid önskat mig en sådan här hoppboll" sen släppte hon inte den på hela dagen.

Carlos fick såklart också ett påskägg. Lillasyster hjälper till vare sig han ville eller ej.


Mina stora älsklingar ❤❤❤


Ska bara lukta lite...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar