9 november 2020

KulRoligtFullFart

Här går det undan, veckorna rusar fram och jag hinner inte med alls. Ska försöka få till ett inlägg om vad jag har haft för mig sedan sist.

En hel del faktiskt, långledigheten försvann även den i raketfart. Tror jag hade något att göra varje dag. Bra att hålla igång!

Vi var en snabbis till Österlen och bodde på Rörums Gårdshotell som alltid. Bästa stället! Två kvällars besök och avslutningsmiddagar på Eva på Torget, lite bilåkande och utforskande av fina ställen som t.ex vintagebutiker och sen självklart ett besök hos Karl-Fredrik på Eklaholm.

Om det nu är någon som sitter och irriterar sig och muttrar årets mest sagda ord som "distans" "avstånd" "handsprit" "umgänge" "ansvar" und so weiter så kan jag helt ärligt och glädjande berätta för er att den här 36-timmars resan var 100 % coronasäkrad. Kom aldrig närmare än 2 meter med någon människa mer än med Rudolf. Evas restaurang följde naturligtvis rådande restriktioner och vi hade ett par meter till närmsta bord, en meter till handtvätt och 5 cm till handsprit. Så sitt lugnt i båten kompisar.

Hos Karl-Fredrik var det mer eller mindre folktomt och han stod själv i entrén och gav oss handsprit och information om att vi skulle tänka på avståndet. 


Himla trevlig kille och jag fyndade en del fina saker. Är omöjligt att inte handla något i hans fantastiska butik. Ett måste varje gång vi är i Kivik.


Ja, ni ser ju själva vad vi stoppade i oss och vi gick inte hungriga därifrån. Känns lite sorgligt nu när Österlens klart bästa restaurang avslutar sin verksamhet. Men kul och en ära att få tagit del av dessa två kvällar och menyer. Tänk vad mycket gott vi ätit och så roligt vi haft med alla vänner under åren på Eva på Torget.


 Och med denna onödigt goda cheesecake med mascarpone och lemoncurd och ett glas Moscato di Asti från Piemonte utbringar vi en skål och tackar våra vänner Åke och Eva för alla otroligt vällagade och välsmakande rätter vi ätit hos er och för er otroligt generösa och varmhjärtade service genom åren. Lycka till med nästa projekt, är inte ett dugg orolig. Kommer bli succé från dag 1 och vi lär väl hänga där i parti och minut. Gångavstånd till Rörums Gårdshotell är ett stort plus, haha!

 
Jag har även fått några fina stunder med dom här raringarna som jag saknar varje sekund. Man får ta vara på dessa stunder ❤ men blir ledsen inombords när jag har som värst ont och inte orkar. Svårt med ständig smärta som inte syns.


Cesar har varit och piggat upp mig lite då och så. Skönt att ligga ner med en spinnande kisse i knät. Det är så mysigt och rofyllt.


Blev helt tagen när jag fick träffa denna lilla kattunge.  Luna 12 veckor och matte heter Jennifer. Vilken underbar liten kisse,  helt bedårande och vi busade både länge och väl. Finns inget sötare än kattungar ❤

Min lilla Carlos har varit hos oss några dagar. Som tur var så var vädret det bästa och Lillfisen valde att tro att det var högsommarvärme och ville helst vara ute i solen hela tiden. Mormors lilla soldyrkare. Önskar vi hade staket runt tomten så han slapp fastna och trassla in sig i långlinan hela tiden. 

I år blir det Carlospepparkakor. Alessia och Stella ville sätta fart med julbaket på direkten men vi får nog stilla oss ett tag. Tack för tipset Lena!

Ingen har väl undgått USA-valet som nyss avslutats? Vilka spännande dygn det varit, har väl aldrig varit så intresserad som den här gången. Och som 74 miljoner amerikanare är jag glad att Joe Biden och Kamala Harris efter långvarigt rösträknande gick segrade ur striden. USA´s största jättebebis får därmed flytta från Vita Huset, härligt! Stort med Amerikas första kvinnliga vicepresident.

Vem minns inte Gökboet?


Nattbild på Rörums vackra kyrka som ligger granne med gårdshotellet. 

Vi tog oss en blåsig och regnig promenad vid Knäbäckshusen och upptäckte detta lilla pyttekapell.

Hade nog precis varit en vigsel där för blomdekorationerna stod kvar, Fint! Hur mysigt att gifta sig där utomhus vid den vackra stranden och med magisk utsikt? Coronasäkrat så det skriker om det.

Kommande vecka jobbar jag fem nätter innan det är dags för långledigt igen. Vet att jag tjatar om mitt schema men det är tammesjutton det bästa man kan ha. 
 
Dags att sova, hoppas ni får en bra vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar