10 mars 2022

KliverInIMellobubblan

En vecka sen sist och vad har jag pysslat med under denna vecka då, månntro? Allt som oftast lite av varje. Men just den här veckan verkar det vara jobb och barnbarn som som sysselsatt mig mest i alla fall om jag kikar igen mina Iphonebilder.

I fredags var Alessia hemma från förskolan, hon hade dessutom tråkigt upplyste hon mig om. Mormor ryckte ut och fritog barnet från den eländiga tristessen för ett par timmars lek. Vi bestämde att vi skulle åka till Trazankojan på Åbergs Museum. Vi började med lunch och sen lekte vi ett par timmar i kojan. Vi hade jättekul!



 Olyckans verkstad, där hade Alessia kunnat tillbringa hela dagen.

Vi hann med att pyssla här hemma en stund innan jag skjutsade hem min lilla stjärna igen. Precis när vi skulle åka kom hon på att hon skulle dammsuga. Hela nedervåningen fick sig en ordentlig omgång av snabeldraken. Härligt med gratis städhjälp.

Jag har jobbat fyra nätter, lite intensivt med knappt någon återhämtning. Två nätter i min egen kommun och två i grannkommunen. Kul alltihop! Men det har gått bra, jag har som ni redan vet inget som helst problem med att sova på dagarna.

I går var det dags för nästa lilla stjärna att underhålla mormor. Stella var hemma från skolan och kan ni tänka, även hon hade tydligen tråkigt.  Jag hade jobbat och stängt av ljudet på telefonen men vid 15.00 vaknade jag till liv och såg att det stackars flickebarnet hade messat och ringt från Emilies telefon ett par gånger. Även Fluffis var redo med mössa och vantar.


 

Jag hoppade i palterna och for iväg. Kallar barnbarnen rycker mormor ut, i alla fall då mormodern är vaken och relativt kry. Snart så ligger man väl där med näsan i vädret så det är bäst att ta vara på tiden. Önskar bara att jag hade lite mindre ont. Stella leker mycket själv, hon gjorde en livsfarlig hinderbana inomhus till käpphästen. Ingenting för mormor att prova direkt då hade väl lårbenshalsen pipit iväg på momangen. Vi ritade och sen efter korvmiddagen åt vi glass i stooooora lass. Till och med morfar åt glass....med kniv och gaffel?! Det tyckte både jag och Stella var tokigt.

Har hunnit med en sväng till Norrgården och hälsat på mamma. Blev informerad om att det fanns en tipspromenad uppsatt på avdelningen. Speldjävulen i mig gick igång och jag mer eller mindre tvingade mamma att deltaga. Vi svarade på alla frågor och jag tror att vi har en god chans på seger. Undrar så vad förstapriset kan vara? En jordenruntresa, en chokladask eller kanske biljetter till kommande kosläpp? Spänningen stiger!


Tur att inte jag jobbar natt på Norrgården. Då skulle den där vidriga tavlan med flickan garanterat täckas  med förslagsvis en handduk varenda natt. Varje gång jag går förbi tavlan när jag är hos mamma väntar jag bara på att huvudet ska börja snurra på henne....obehaglig är bara förnamnet. Ni som vet, ni vet!
 

 Alessia har avbildat sina morföräldrar. Vem som är vem? Ja, vad tror ni?

Japp, det var väl allt! Nu ska jag strax åka till Norrgården för ett vårdplaneringsmöte och sen direkt till frissan. Har faktiskt redan hunnit packa nu på morgonen inför helgens stora och minst sagt efterlängtade event. Boan är luftad och fluffad och redo att användas. Vi har galet bra platser i arena i år med, det har vi förresten alltid. Tack Mia och Karin 💗 Vi kommer vinka allt vi orkar till er! Återkommer annars när jag vaknat till liv nästa vecka. Kommer nog vara helt slut på måndag. Schlagerfest på Nalen både på fredag och på lördag med många fantastiska artister. Middag med Melodifestivalklubben på lördag innan vi åker chartrad buss till Friends. Ja, jäklars....får inte glömma middagen på Mancini i morgonkväll med våra skånska mellovänner. Tänk att vi inte sett på två år..vilket kackel det kommer bli 💕
 
Vem vinner förresten? Jag tror och hoppas på Cornelia eller Bagge men går treåringarna lös med sina föräldrars telefoner vinner väl Theoz. Puh!

Ha det bra!
Tjohoooo!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar