3 mars 2022

LedigMedSol

Hej på er!

Att man aldrig får vara glad. Nyss har världen vaknat till liv efter två års pandemi som förvisso såklart inte är överstökad ännu. Viruset finns bland oss fortfarande men samhället har öppnat upp med allt vad det innebär. Och vad händer då? Jo, ett jävla krig bryter ut i Europa, jag är chockad, rädd, orolig, ledsen och förbannad. Hoppas för gud att detta vidriga krig tar slut fort, helst nu idag.  Jag försöker att inte lyssna, se på Nyheterna eller läsa allt på internet men det är svårt att undvika. 

Annars är väl det som vanligt här hemma. Jobbar när jobb erbjuds vilket är ganska ofta, jag har så det räcker till. Har faktiskt börjat lära mig att tacka nej. Nu har jag tre dagars ledigt innan jag har två nätter i helgen i Kungsängen. Två nätter med en f.d kollega som jag jobbade 17 år tillsammans med tidigare, fatta 17 år varenda natt tillsammans. Det kommer bli superskoj med en reunion, tror vi har massor att prata om. 

På måndag ska jag gå en intronatt på ett annat för mig nytt ställe. Eller nytt och nytt, byggnaden är nybyggd men dom flesta av personalen och vad jag hoppas en del boende är "gamla" bekanta. Kommer säkert kännas som att komma hem. 

Häromdagen var jag hem till Anne för uppsnack, planering och lunch. Hon bjussade på jättegoda bananpannkakor tillagade i våffeljärnet. Borde heta bananvåfflor då, eller? Nyttiga våfflor som serverades med vaniljkvarg och bär. Jättegoda! Och himla smart att göra i våffeljärnet. Blev mycket bättre än när jag försöker grädda dom i stekpannan.

Till kaffet hade kvinnan dagen till ära bakat semlor, självklart norska semlor fastelavnboller, dom var jättegoda och i stället för mandelmassa var det sylt emellan. Mums!

I tisdags var det dags för semlor igen. Emilie messade och frågade om jag ville komma och fika på eftermiddagen när jag vaknat. Säger sällan nej till fika med mina fyra guldklimpar. Ställde alarmet och klev upp så jag till och med hann gå med och hämta på förskola och skola. 

Det bjöds på två olika semlor i miniformat, det är precis lagom storlek. En Nutellavariant som jag avstod p.g.a nötallergi men den andra traditionella satte jag tänderna i. Jättegoda!

Efter det gofikat tittade vi på lördagens mello, deltävling 4. Tänk att jag bara har sett en enda deltävling, jag har jobbat resten. Jobbar nu på lördag också och missar därmed semifinalen.

Leandro dansade likt en riktig schlagerkille på bordet till La Stella, bra där, du kan det där med dansa på bordet!

Sol ute........🌞

......och sol inne🌞

Nöjd tax!

Idag är Carlos här och håller mig sällskap när hans familj är på utflykt. Han gillar som ni säkert redan vet solen och har legat ute på sin filt på verandan en lång stund. Han hittade en solig strimma i köket också som tur var. Våran lilla solkille 💙


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar