23 februari 2022

SnorhaltFisktemaSnartFestligtVärre

God eftermiddag mina vänner och alla ni andra!

Idag har jag en sådan där härlig slappardag vilket innebär att jag klev ur sängen 10.00.  Vaknade i och för sig mycket tidigare men somnade turligt nog om, något som jag sällan brukar kunna göra. Men idag verkade tankeverksamheten vara på sparlåga och hjärnan kopplade väl helt enkelt av. Tacksam för det!

Har inte ens fått på mig kläder, tänkte tillbringa hela dagen i mina sovkläder är ändå snart dags att sova igen. 

Jag jobbade i måndagsnatt, valde fel dag vädermässigt blev jag varse om på väg till grannkommunen på kvällen. Snöoväder, glashalt alltså jag menar riktigt GLASHALT! och mer eller mindre kaos i trafiken. Låg bilar i diket till höger och vänster både när jag åkte till och ifrån jobbet. Kan erkänna att jag var livrädd när jag åkte hem. 

Var är vägen?

En del vägar på väg ut mot vischan hade drivit igen och det blåste satan. Tur att jag satt bredvid medans bästa kollegan rattade bilen med bravur under oroliga: "jag ser inte ett skit" "vart är vägen" "Åh, nej nu får vi möte...med en lastbil!" 

Allt gick bra och dagen till ära hade tant införskaffat broddar. Vilket visade sig vara väldigt positivt utomhus men fasen så jobbigt inomhus. Vi använder i vanliga fall såklart skoskydd när vi gör på besök men med broddar under skorna hade jag förstört både skoskydd och golv hos våra boende. Så att ta av och på sig skorna varje gång blev ganska jobbigt. 

Men säg det som varar för evigt. Efter tre hembesök märkte jag plötsligt att jag tappat vänster brodd. Försökte leta i snön där vi hade varit men hittade den inte, var dessutom ganska mycket snö. 

Kul så länge det varade och 279:- åt skogen efter bara en timmes användning. Men i går blev jag glad när jag plötsligt får ett mms från en annan kollega som skickade en bild på mina upphittade broddar. Nu är jag glad igen men tänker inte använda dessa när jag jobbar fredag och lördag. Blev för bökigt med av och på i parti och minut.

Nu över till de gångna helgen. Delfinal 3 gick av stapeln och favoriten Andreas..hrmm, nej Anders Bagge tog förstås en finalplats. Toppenkul! Jag tror helt ärligt att han har stor chans att vinna den stora finalen också. Han är både folkkär, låten är skitbra och skriven bl.a av en Bålstabo som även skrev Loreens Euphoria 2012, det bådar gott! Heja Bagge!

Den här gången hade jag bara tre rätt i tippningen, var svårtippat. 

Rudolf hade gått bananas i den manuella fiskdisken på Coop och bjussade på trerätters. Första rätten var heta räkor eller Gambas al ajolli (osäker på stavningen) som jag tror är den spanska benämningen på härligheten. Sedan kom dom små pilgrimsmusslorna och sist en redig räkmacka, den orkade jag inte. Men det blev en perfekt söndagslunch istället.

 
Mums!

 
Mera mums!

Räkmackan åkte in i kylen igen, orkade som sagt inte. Visst är min ljusbricka fin? Den har jag köpt hos Karl-Fredrik på Eklaholm som är en toppenutflykt och ett måste varje gång vi är i Rörum. Bara någon mil ifrån. Enda nackdelen är väl att det är väldigt lätt att man får med sig lite mer villhövergrejer därifrån, han har så mycket fina saker.


Snart kliver Anne och jag in mellobubblan på riktigt. Vi flyttar in på Continental hela mellohelgen för att slippa traggla hem och åter när hela helgen är fylld av roligheter. Då har vi definitivt inte tid med väntan på krånglande pendeltåg och tråkiga bussar.

Bestämde häromdagen att vi åker tidigt till stan på fredagen och börjar med lunch, kan hända vinlunch. Sen checkar vi in, gör kanske?! ett besök på Capital innan vi ger oss av till Mancini på Tunnelgatan. Där möter vi upp resten av vännerna från Skåne för en härlig kväll med mycket prat och skratt innan vi går vidare till Nalen för klubbens Pre-Party. Där väntar mingel och mera skratt och prat. Och massor med hemliga mello och ESC-artister. Spännande! För övrigt det partyt som vi för två år sedan gick sist i från, klockan 4.00 på morgonen. (En liten parantes bara) Anne fick till och med använda nattklockan på hotellet.

Hej! Får vi komma in?

Jag stod bredvid och fnissade..sen fnissade vi halva natten innan vi somnade. Alltid kul att fnissa med denna där.....💕

På lördagen är det förfest med middag och uppträdande på Münchenbryggeriet innan vi åker chartrad buss till Friends och sen efter det....puh! (jobbigt att partaja) väntar efterfest på Nalen med mera artistuppträdande hela natten lång. Hoppas det finns nattklocka på Continental också.

Efter den där helgen behöver vi nog semester. Men gud vad jag längtar, har inte träffat våra vänner i klubben på två år, ska bli jättekul! Vilket jäkla tjatter det kommer bli efter två års tystnad...mycket att förhandla och planera inför våran kommande resa till ESC i Turin.

Ha det gott-igelkott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar