7 maj 2022

ItalienHippaOchKöer

Äntligen är dagen här, dagen vi väntat på i två långa år. I morgonbitti åker Anne och jag till Italien, kan knappt tro det är sant! Resväskan är packad, jag är packad...skoja! och jag tror allt är i sin ordning. Känner faktiskt inte alls någonting av den berömda resfebern.....ännu. Kanske anländer senare, den som lever få se.

Känns oerhört tryggt att min resekamrat är just Anne, hon har total fullkomlig koll på allt och lite till. Jag behöver inte ens tänka, det gillar jag. 

Vädret!!!

Har gjort ett Instagramkonto, ett med öppen profil där jag ska försöka uppdatera duktigt. Titta gärna in här: ewa.anne.esc.italy.2022 

Veckan är redan till stor del planerad. På måndag äter vi middag tillsammans med våra tre skånevänner sen snabbt som satan vidare till Eurovision Village där Cornelia uppträder kl: 21.20.

Tisdagen är det semifinal 1 där Norge deltar. På onsdagmorgon packar vi julklappen från Håbo Kommun 2020 (en ryggsäck) och hoppar på tåget mot Asti. Där blir vi hämtade med bil för vidare färd mot "våran" vingård Cascina Vano. Efter vinprovning och rundtur tar vi apostlahästarna och promenerar en ca 30 minuters promenad till Neive. Vi checkar in på Hotel Castlebourg och har hela eftermiddagen och kvällen att upptäcka denna lilla italienska pärla. 

Torsdagen blir lite stressig...vi måste upp tidigt, äta frulle och sen försöka ta oss tillbaka till Turin snabbt som attan. Klubben har träff med Cornelia klockan 12.00 och det vill vi inte missa. 

På torsdagkväll äter klubben en gemensam införmiddag klockan 15.30 på restaurang  Rossopomodoro innan vi tar oss till arenan för semifinal 2. Heja Sverige!

Fredagen är än så länge ett blankt papper....vi strosar gärna runt på egen hand och upptäcker staden. Eller just ja! Jag har siktet inställt på Juventus arena, den vill jag se i alla fall utifrån. Det finns även en supportershop där som jag vill besöka. Finns önskemål om matchtröjor från Alessia och Stella.

På lördagen är det återigen en införmidddag med klubben och sen veckans höjdpunkt, den stora finalen där Cornelia kommer vinna.....eller inte. 

Våra ståplatser kallas numera VIP-platser som är placerade precis vid scenen, mellan greenroom och scenen. Helt obegripligt vilka platser! Säkerheten är dock otroligt hög precis som den ska vara. Vi har fått mail utskickat från arrangören där det står alla regler och det är många. Behöver vi t.ex besöka toaletten under sändningen måste vi tillkalla en säkerhetsvakt som följer oss ut till närmsta toalett och sen tillbaka igen. 

Idag var det möhippa för blivande Fru Gomez. Jag var med på ett hörn på morgonen, hjälpte till med den gemensamma frukosten men sen åkte jag hemåt när gänget begav sig ut på en ridtur på islandshästar. Det roligast var väl ändå att Emilie inte anade något alls om möhippan. Just nu är dom i stan och äter middag. 

Jag är så glad att möhippan äntligen är över. Har varit ett rent helve..att hålla tyst, förneka och ljuga. Är sjukt dålig på sånt. Har knappt velat umgåtts med Emilie de senaste veckorna, livrädd att hon skulle fråga något. Extra roligt att hennes bästa vän Emeli från Malmö flög upp i går eftermiddag. Jag hämtade henne på Arlanda sen snabbt hem. Vi hade en mysig kväll med god mat, skratt och prat till långt efter midnatt. Emeli ska vara toastmadame på bröllopet och det ska bli kul om vi "stockholmare" ens kommer förstå henne när hon pratar. Kan bli en del språksvårigheter trots vi talar samma språk fast med olika dialekter. 

Nu känns det som om jag borde hoppa i säng. Som sagt tidig uppstigning i morgon, vi vill vara ute i god tid då det tar väldigt lång tid på Arlanda med säkerhetskontroller och allt annat. Hört folk som stått upp till tre timmar i kö.

Hej på ett tag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar