13 augusti 2021

FredagsUpdate

Godkväll i slott och kojor så här dom sista skälvande timmarna av fredagen den trettonde! Har ni klarat er från dikeskörningar, vrickade fötter eller skoskav? Det har jag och det är jag glad för. 

Tänk att idag har jag gjort något jag aldrig tidigare har gjort. Jag har skrivit in mig hos arbetsförmedlingen och Kommunals A-kassa. Hallelujha! Man är tydligen tvungen att vara inskriven hos arbetsförmedlingen för att ha rätt till A-kassa. Var lite pyssel men nu är det gjort. 

Hoppas såklart att mina timanställningar i två olika kommuner ska hålla mig flytande. Har jobbat en del senaste veckorna i nattpatrullen och även en intronatt i Kungsängen, tror det kommer lösa sig och jag ligger som tur är inte längre sömnlös på nätterna. 

Har inte gjort så mycket sen senaste inlägget. Har mest bilder på mat, barnbarn och Carlos. Men måste visa er löjromspizzan jag gjorde i lördags.


Jag har sett så många bilder på Instagram på dessa pizzor så jag var bara tvungen att göra en. Och det ångrade jag inte. Den var fantastiskt god och väldigt enkel att göra. Saperi Prosecco från vingården i Piemonte blev perfekt till. 

På tal om vin. I söndags var det dags för Anne och mig att hämta senaste leveransen från just nämnda Cascina Vano i Piemonte. Vi tog för säkerhets skull med oss varsin bärvillig stark man. Anne i form av sin granne och jag tog med mig min alldeles egna make. För dagen ovanligt pratsam och glad. 294 flaskor låg våran beställning på den här gången men då var vi också många som skulle dela. 

 Ni ser ju själva en sådan aktivitet det var på damerna 😀 Räkna, sortera, dubbelkolla och packa in i bilarna. 

Väl hemma började sedan proceduren att försöka få in allt i vinkylen. Ett himla ståhej eftersom jag vill att vinet ska ligga i årgångar. Alla röda viner mår bättre av att lagras (om vi inte hinner dricka upp dom!) och därför ska dom yngsta flaskorna längst in. Proseccon knökade Rudolf in i lilla vinkylen i köket där vi bara har champagne, prosecco och ägg. Ägg? Ja, Rudolf köper cirka 120 ägg åt gången hos Magnus på Humparboda Lantgård. Vi äter extremt mycket ägg i det här huset. Brukar inte räcka så långt med 120 stycken. Men vilka ägg sen då, världens godaste.


Vilken rikedom 💗💗💗 
Tjatade mig till lite bilder på mina dyrgripar när familjen var på semester. 

Och nu över till Covid-19. Hörde på radion att smittan ökat med 280% i Stockholm. Det är för jävligt! Känner en tjej som jobbar som intensivvårdssjuksköterska i ett annat län. Hon skrev på facebook nyss att just nu är det ovaccinerade personer under 50 år som ligger inne på sjukhusen i covid-19. 
Och det här med resor? Jag trodde och tror fortfarande att när man varit på utlandssemester så är man tvungen att testa sig direkt när man kommer hem. Så är inte fallet tydligen. Borde väl verkligen vara så och även att man fick sitta i hemmakarantän i väntan på det negativa provsvaret.  
Sverige öppnade upp alldeles för tidigt anser jag. 


Hoho! Niclas och Inger, kom och hämta ert vin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar