18 augusti 2021

RoligDagMedMinaBästisar

12 grader och regnet öser ner. Är sommaren över redan? Augusti som brukar vara en fin månad, kom igen nu vädret, bättre kan du!

I går hade jag en riktigt bra dag. Stella och Alessia kom och höll mig sällskap hela dagen och vi hade jättekul. Tror vi hann med att göra det mesta faktiskt. Hade två ess i rockärmen i fall det mot förmodan skulle bli trist och tråkigt. Men dom behövde jag aldrig plocka fram.

Det enda trista var väl vädret det regnade även i går och tjejerna var såklart sugna på studsmattan. Men när det blev lite uppehåll så släppte jag lös dom och som dom hoppade. Blev jätteblöta såklart men extrakläder var nerpackat så dom kunde byta om efteråt. Var svårt att få dom att sluta hoppa, dom tyckte det var jättekul. Speciellt Alessia som aldrig tidigare hoppat. I alla fall inte på Stellas studsmatta.

Som de oroliga mormor jag är släppte jag dom inte med blicken när det hoppades. Vi satte upp tydliga regler vad som gällde och det båda lyssnade och hoppade som vi bestämt. 

Även fast dom hade kunnat hoppat i timmar hann vi även med att baka, pyssla, rita, måla, klippa, klistra, ge godis till Cesar, fika, äta våffellunch och pastamiddag, äta glass, äta frukt, bada spabad, dega med Play Doh och magiska sanden, dammsuga, bygga koja i uterummet, leka med Barbie, städa och fika igen.

Jag kan erkänna att jag var tvungen att ligga ner i 10 minuter och vila nacken lite efter lunch men dom är ju vana vid att mormor har ont. Lite ledsamt såklart att man inte klarar att hålla sig uppe en hel dag men bättre att vara ärlig med sin smärta. Och dom vet om att jag har ont och frågar till och med ibland om jag ska vila en stund. Mina kloka barnbarn 💗 

 
Rudolf har "Åkesäkrat" benställningen så han inte kör fast.

En endaste klänning har jag sparat sen Erika och Emilie var små. Slängde allt och lite till. Måste fått något lokalt hjärnsläpp och förträngt tanken på eventuella barnbarn. Den här hade Erika när hon slutade lekskolan 1994. Stella blev överlycklig när hon provade den. Tänk att dom är precis lika gamla på bilderna. Lika gulliga båda två 💕

Nu hoppas vi att det blir sol någon dag så dom kan komma tillbaka och leka med mormor och hoppa på studsmattan utan att bli blöta.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar