22 oktober 2021

TredagarsTillRörum

Oj! Nu blev det ett sånt där långt och halvt ofrivilligt uppehåll igen, men nu så ska jag försöka mig på en liten uppdatering.

Jag har i alla fall inte varit sysslolös dessa två veckor. Haft fullt upp med att sova, handla, hälsa på mamma och sen det bästa självaste guldkanten på tillvaron.....umgås med mina småttingar. 

Vi har varit på Österlen en långweekend och det är så härligt. Avkoppling och matfrossa i kolossalformat. Tänk att Rörums Gårdshotell är helt färdigrenoverat och i tipptoppskick nu. I somras när vi var där var vi dom allra första som fick "provbo" i nya delen. Den delen som tidigare för 100 år sedan tidigare hade kossor som hyresgäster eller var det kanske hästar?

 
Makeovern har börjat.....
MOVE THAT BUS!

 
.....och har förvandlats till en otroligt fin och mysig lounge. 
Kan informera om att sofforna är väldigt sköna.
 

Men vad är det här då?! Ni som vet, ni vet! Jag hatar dockor, är livrädd och går omvägar. Men låt mig ändå få presentera Miss Claudette med sitt eller kanske någon annans barn Per, Skalle-Per? Dessa mycket obehagliga typer sitter i loungen och glor. Ja, herregud! Tänkte först dra en plastpåse över skallen på henne men kom på att jag måste bete mig. Blev en tre dagars KBT i stället. Och tro det eller ej, på söndagen kändes det lite bättre att passera dessa två. 
 
I fredags var jag på mitt absolut livs första AW, lite knepigt med AW när man jobbar natt. Har föreslagit det för mina kollegor många gånger men ingen verkar pepp på dricka vin en måndagsmorgon vid 7.30.  Undrar varför?

 
Beslutsångest som alltid.

 
Bestämde mig efter mycket velande för en Skörd


Medans Roffsingen tog en Höst eller han fick två...för enligt pizzabagarna blev det ett hål i hans pizza och hål går ju inte att äta så ytterligare en Höst utan hål serverades. Den delade vi broderligt på och sen var man tyst en stund och ångrade sig att man inte hade resårbyxorna på. 
Ni som varit och ätit pizza på Dammstugan när Wenngarn hade sin storhetstid för några år sedan (fram till 2016 tror jag) ni vet precis hur dessa pizzor smakade. Helt fantastiskt!
Bästa pizzan i stada!
 

Vi besökte som oftast Karl-Fredrik, blev ett snabbt besök den här gången och jag handlade inte ett smack till mig själv. Guldstjärna!


Lördagslunchen åt vi på Pastafabriken. Första gången vi lyckats få bord där, sommartid är det omöjligt. 
Jag åt en jättegod Tortelloni med salvia och brynt smör...maj gadd! Brynt smör är väl aldrig fel? Blev en tiramisu och kaffe till dessert. Mätta som troll rullade vi hemåt och inväntade en fyrarätters och vinprovning...puh, kämpa!
 
 
Många glas att hålla reda på. Pinsamt om man skulle börja dricka ur grannens..
 

Och vi åt och drack och vi drack och åt och så gjorde vi så här...höger arm! Fader Abraham...

 
Lite bubbel från Italien innan middagen, tjohooo!
Gulliga Åke 💕

 
Här var det hjort!

Nu blir det en massa bilder från helgen i en salig blandning och jag tror ni hittar "Ensamma trädet" på Mandelmans ägor. Vi åt inte bara vi motionerade också, jo det är sant!  En dag fick vi ihop 5000 steg. Rörums Gårdshotell ligger granne med Mandelmans så en promenad dit gjorde vi. Men vi har aldrig varit in på gården, räcker med att se ensamma trädet.

 
När man promenixar med denna där så är det alltid långa benet och 10 meter före.
 

Rörums Gårdshotells frukost går inte av för hackor. Serveras mellan 8.00-9.30.
 
 Det var förra helgens rekreationsresa, längtar redan till nästa gång.
 
 
Hämtade den här gullungen och hennes lika gulliga storasyster från förskolan och skolan häromdagen. 
Syns det att Alessia är ett riktigt "utebarn"? Fick två finfina och omtänksamma presenter av Alessia. En miniteckning och en äppelkärna, älskade unge 💗 Vi åkte hem till oss och lekte och åt middag innan det var dags att lämna tillbaka dom till ordinarie vårdnadshavare.


 Tusen tack mina finaste, raraste och mest underbara vän 💗

Nu är det jobb i natt och på söndag för mig. Tackade, hör och häpna nej till lördagsnatten. Någon måtta får det vara.  

Ska bara visa en sista bild....vad är detta?


1: Koblaja
                                                 X: Gårdagens lunch på servicehuset i Bro
              2: Jeg må kaste opp


 Kära lilla krumelur, jag vill inte bliva stur!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar