9 juli 2020

HjärtanRestaurangIgenBästaKollegorna




Godkväll!
Har precis suttit på span utomhus i hopp om att få se två mindre flygplan göra ett hjärta på himlen. I morse när jag gick ut så var det ett stort hjärta precis över oss, så häftigt. Som en liten hälsning från himlen ❤ Tidigare för någon vecka sedan gjorde samma piloter en smiley över Bålsta.
Såg på facebook nyss att det skulle göras ett nytt försök i kväll med ett nytt hjärta. Men här över oss åkte planen bara förbi, vi hade nog lite för mycket moln tror jag.

Hade såklart kontakt med sambandscentralen i Bålsta (läs:Anne) och jag fick rapport om när planen var på väg mot oss och nyligen messade jag tillbaka till henne att dom på väg tillbaka. Dom flög väldigt lågt över oss nu på tillbakavägen. Ett hjärta över Bålsta eller möjligtvis Krägga gjordes men Anne fick en liten sämre bild utav det, det var för långt bort från henne.


Nu släpper vi jakten på flygplanen och går över till något annat viktigt. Min bror, ni vet Owe kom förra veckan med en försenad födelsedagspresent till mig. Ingenting han köpt eller så utan något han "hittat" i Tyskland. Fint ska det va! Tysk,  troligtvis snodd vägskylt.
Han hade dessutom tagit fram plåtsaxen och klippt sönder gåvan så det blev som ett jättepussel. Jag som är van vid knoppussel eller max 12-bitars ledsnade på 10 röda. Men Rudolf kämpade på...tog honom ynka 1 timme och 10 minuter innan det var klart. Bra jobbat! Nu har han klistrat upp skylten på en träskiva som sedan ska sättas upp på någon lämplig plats tillsammans med ytterligare en 60-skylt, en svensk som jag fick av några andra mycket goda vänner. Skriver inte namnen här om utifall skylten mot förmodan skulle vara stulen. Men det är den såklart inte. Skoja bara!

I tisdags var det dags för ytterligare en födelsedagspresent från lilla Ingrid. Vi tog oss med pendeltåg och smidig ersättningsbuss till Sundbyberg. Först gick vi och hälsade på Ingrids fina barnbarn och hans lika fina föräldrar som bor i Sumpan. Fick trevlig husesyn (vilken lägenhet!) gott kaffe och goda men onyttiga bullar.

Vi tackade efter en stund för oss och travade vidare till den lokala Ica-butiken. Nu skulle vi inte handla vare sig något matnyttigt eller onödigt utan vi skulle...dricka vin! Dom har en vinbar där...fatta?! På Ica? Jädrar vilket trevligt initiativ.


 Ingrid beställer av en gissningsvis tämligen ovan sommarvikarie med lite mindre koll. 


 Men har ni sett så trevligt och gott! Vi hoppade rödvinet eftersom sommarpojken ursäktade sig att
det dessvärre bara fanns kylskåpskalla rödviner. Prosecco gick lika bra om inte ännu bättre.









Klockan 17.00 var vårt bord på Paul Taylor bokat och jag började som oftast med ett besök på toaletten. Kan inte annat än beundra denna toalettpappersinstallation.
Här tar väl i alla fall aldrig toapappret slut?
I alla fall inte om någon fyller på. Tycker det var supersmart och roligt speciellt i dessa Coronatider. Ingen glömmer väl hysterin i våras om den stundande toapapperskrisen. Den krisen kom aldrig.....

Maten! Men dra mig baklänges så gott, fräscht och med rena smaker! Jag har aldrig ätit mat som smakat så mycket.
Vi valde olika rätter Ingrid och jag förutom desserten som ingen kunde motstå. Min förrätt var en caprese där tomaterna smakade himmelskt. Ett passande vitt vin från Portugal gjord på en druva jag redan glömt var jättegott till. Tror den började på A...bra början.


Till varmrätt blev det regnbåge al plancha med rökt gräddfil, grillad zucchini med beamajonäs och tre små skålar med tillbehör till oss båda. Dog lite, så gott var det. Här blev det ett nytt glas med ett annat förbaskat gott vin till. Kan druvan börjat på B?


Men det här då! Pavlova, citron, jordgubbar och....trumvirvel LAKRITSMARÄNG!
Satt som en smäck och vi rullade hemåt med magar som var mätta. Men så där bra och lagom mätta när man äter sån här bra mat. Inga tunga grejer utan bara bra grejer.



Länkar till plejset så kan ni kika själva och läsa om restaurangens filosofi. Och Ingrid, återigen tusen tack för denna fantastiska dag. Du är underbar ❤

Japp, det var väl allt so far. I morgon återgår jag till jobbet efter dryga fem veckors ledighet. Känns väl ganska bra, är lite orolig för min hälsa men vid dagens besök hos den mycket trevliga sjuksköterskan så fick jag i alla fall klartecken att jobba. Längtar efter mina jobbarkompisar!


På tal om jobbarkompisar. I går kom min rara kollega Alexandra på oväntat men så roligt besök. Med sig hade hon det här. Blomma, bubbel och ett presentkort på pinsamt mycket pengar på Mall of Scandinavia.  Men snälla rara gullefisar, hur ska jag kunna tacka er? Kommer sakna er varenda natt och hoppas verkligen att vi inte tappar kontakten med varandra. Jag tycker så mycket om er alla ❤ det hoppas jag ni har förstått. Bästa nattgänget!

TACK!
❤❤❤




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar