31 juli 2020

BarnBarn


I går var Alessia här på förmiddagen när Stella var på ridläger. Vi hade fullt upp och hann inte med en bråkdel av det jag hade tänkt. Dagens första aktivitet var lek med favoriten den magiska sanden. Enda nackdelen med den är att den hamnar överallt mestadels på golvet. Men som tur var så var städpersonalen snabbt igång med dammsugaren. Noggrann var hon också!




















Alessia hade önskemål om picknick så vi skivade snabbt ihop en fruktsallad av det som vi hittade i fruktskålen. Jag föreslog att vi skulle sitta bakom huset men Alessia ville sitta på framsidan för hon ville citat: "ha koll på lekstugan" och så blev det. Hon säger så himla mycket roligt! Hon berättade även att "Nu när det är coronatider får man inte gå till simhallen eller till tandläkaren" Hon snappar upp mycket.
Det är så lite så behövs för att roa en treåring, en enkel picknick tre meter från huset, hämta posten i brevlådan, leka i lekstugan, vattna blommorna och dammsuga. Älskade barn ❤
Tanken var att vi skulle hinna med en sväng till affären och sedan leka i lekparken men det hanns inte med.


Roligast var ändå när vi spelade fotboll. Varje gång det blev mål så la hon sig ner på rygg med armarna sträckta över huvudet och jublade...JAAAAAAAA! Varför gör du så undrade jag. "Man gör så när man spelar fotboll, det har jag sett på TV" Sen spelade det tydligen ingen roll i vilket mål bollen hamnade. Kom och tänka på filmen Tillsammans där det spelades fotboll på tomten och skådisen Gustaf Hammarsten blev så glad och jublade åt varenda mål, även dom som motståndarlaget gjorde. "Men det var ju snyggt!" var hans kommentar.

Vi har badat också. Två vilddjur som inte är det minsta rädda för vatten. Alessia vill inte ha "blubblorna" på medans Stella gärna vill bubbla medans hon dyker och simmar fram och tillbaka. 
Man tar ju inte direkt simborgarmärket i ett litet spabad. 

Nu tar vi helg en ledig sådan till på köpet. Känns skönt! Har ingenting planerat blir väl till att sparka sig trött i någon soffa eller så. 

Ha det gott!

Min rosa signatur har rymt......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar