3 augusti 2020

HelgenAvklaradMedBravur



Helgen har varit toppenbra. Bra väder och träff med barnbarnen toppar det mesta eller förresten det toppar allt.  Vi badar mycket, varenda kväll i stort sett. Fast ska jag jobba så står jag över eftersom jag blir otroligt trött och avslappnad efteråt. Vilket är helt naturligt, det är väl därför man badar spabad?
Vår fina och väldigt användbara 120-årspresent från Anne och Torbjörn använder vi flitigt, helt perfekt!
När Stella och Alessia är här och badar har dom såklart sina vattenflaskor på kylning där i också.



Solsegel på plats, blev jättebra. Skydd både för sol och alla små löv från närliggande vegetation.
Snacka om bra pris, 199:- på Biltema. Kostar mycket mera i andra butiker. Vi får väl se hur kvaliten är men håller det en eller två säsonger är vi nöjda.
På kvällen var Inger, Niclas och Musse på besök. Vi åt lite sedvanlig plockmat, drack vin och badade..vissa längre än andra. Snart blir det ett spabad hos dom också, riktiga badnymfer båda två.


Utedusch, vilken bra uppfinning! Vi har slarvat lite med att säga åt våra gäster att duscha innan dom hoppar i. Märktes ganska direkt på vattenkvaliten det bildas skum och kändes ofräscht.
Går naturligtvis att duscha i badrummet också men den här uteduschen var helt perfekt. Man slipper blöta fotspår genom hela huset.
Den går på gasol vilket jag var oerhört skeptiskt inför, är rädd för gasol och tror allt kommer explodera. Men nu har jag vant mig och att duscha varmt utomhus känns lyxigt.
Sen gillar jag inte dom färggranna slangarna och den synliga gasoltuben men det får vara, huvudsaken är att den fungerar som den ska och det gör den. Numera är vattnet i badet kristallklart och skumfritt. Den värmer 5,5 liter vatten/minut och är portabel, perfekt för duschlöst båtfolk och campare.
Det finns ju andra alternativ i uteduschvärlden. T.ex en sådan som vattnet i vattenslangen värms av solen. En sådan kunde vi säkert också haft men långt ifrån lika bra (men tusen gånger finare) eftersom vi inte har någon direktsol på baksidan. Vi vill inte duscha kallt, så roligt ska vi inte ha.

Efter lite tjat på husets vaktmästare så spikade han äntligen upp min födelsedagspresent. Nu gäller det att inte bada fortare än i 60 km/timmen.



Igår var vi på utflykt till Enköping utav alla ställen. Vi lunchade på Hamnmagasinet och roade oss i väntan på att mina blåmusslor var fiskade men att titta på folk....ja, ni vet att jag gillar det. I Enköping är det dessutom extra roligt. Är tajta cykelbyxor a´la 90-talet modernt igen? (Frågar åt en vän)

Moule Fritesen smakade jättegott och eftersom Rudolf var chaufför beställde jag ett glas vitt som var surt men slank ner ändå.
Kaffet intogs på Mel´s Garage ett stenkast därifrån. Beställde två kulor och fick detta! Kallar det valuta för pengarna och jag åt duktigt upp alltihop och behövde ingen middag på kvällen.

På kvällen var vi hos barnbarnen en liten stund. Det var helgens höjdpunkt att få träffa och krama om dom en liten stund ❤
Nu jobbar jag fem nätter den här veckan. Måndag, tisdag och sedan hela helgen. Jippie! Som tur är vet jag att i alla fall en ordinarie toppenpingla är tillbaka från semestern i natt. Jädrar, vad vi kommer tjattra!

Nu ska jag sova! Försöka ladda inför natten drabbningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar