14 augusti 2020

VinVännerAntikroppvinstCarlos



I går hade vi en jättetrevlig vinprovning hemma hos vänner i Odensala. När inte ni kan komma till Italien och hälsa på mig så tar vi Italien till er resonerade Rory och satte sig tillsammans med sin fru Elena och bilade 350 mil Sverige. Vi är mer än tacksamma!


Vi fick prova 10! viner, hela sortimentet med andra ord. Fast jag missuppfattade såklart och trodde det "bara" var dom fem översta på listan. Alla viner smakar fantastiskt men vår absoluta favorit var Chianti Classico 2016. 2016 var ett bra vinår med mycket sol så vinet smakar därefter....sol!


Det bjöds på lite delikatesser som även dom hade rest ända från Italien. 


Djupt koncentrerad när beställningslistan ska fyllas i

Värdparet bjöd tillsammans med två vänner till dom på galetter toppade med valfri fyllning. Har aldrig ätit galetter men jag tror det är sammalika som crepes, pannkakor men gjorda av bovete istället för vanligt mjöl.
Rudolf var skeptisk och hade för säkerhets skull grundat med två stekta ägg innan avfärd. Han gillar inte pannkakor. Men vem var det som räckte upp handen och svarade JA klart, tydligt och snabbt när Mona frågade om någon ville ha en till? Gissa en gång!


Blev lite kyligare på kvällskvisten så vid 22.00-tiden messade vi vår snälla chaufför Niclas att han kunde börja åka.
I morse vid 8.00 packade italienarna in sig i bilen igen och satte fart mot Kivik. Ikväll ny vinprovning på Åkes och Evas restaurang men nya vänner.


Cesar satt och väntade på oss när vi kom. Han sprang med en farlig fart in före oss och hoppade upp i sängen och la sig. Hmmm, hur gör vi nu? Han bör väl inte sova över hos oss? Eller? Han  fick ligga en stund innan han fick gå hem.
 

 Jag har vunnit högsta vinsten i Antikroppslotteriet! Har alltså haft Covid-19...?! Jag hade minimalt med feber av och till i tre dagar sista veckan i mars. Corona? Inte vet jag. Jag har i alla fall inte haft några som helst andra symtom. Känner mig nöjd men fortfarande lite osäker på vad som gäller nu. Är jag immun? I så fall hur länge? Det står väldigt olika överallt. Grattis till mig! 

Nu ska jag strax åka och hämta lilla Carlos som ska hänga med mig hela helgen, det blir mysigt och varmt!

Ha en härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar