13 augusti 2020

StädningOkunskapVinprovning



 Det här är jag! Fluffiga ögonfransar och hår. Jag är glad och bär en klänning med stjärnor på. 
Tack älskade Stella ❤

I går hade vi städdag i lekstugan. Entusiasmen var till en början stor men efter ett tag var det inte lika roligt längre. Alessia vill spela fotboll istället och Stella försvann in och ritade. Förstår dom, det var väldigt varmt och dåligt med skugga. Men vi gjorde i alla fall nästan klart och kände oss nöjda.


Stella invigde det nyinköpta sopskyffelsetet och sopade noga upp gruset innan hon våtmoppade det, med betoning på våt.... blev jättefint och blött! Alessias ansvarsområde var fönstertvätt. Och jag tror att det åtminstone gick åt en halv flaska fönsterputs. Men fint blev det och blött även där, haha. Jag lovade att jag skulle ta utsidan av fönstret men det har jag glömt kom jag på nu.

Som tur var hann vi med glass och fikapaus innan Emilie kom nyfriserad och fin tillbaka.


 Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Frikort på endast 7 veckor, är väl ganska bra jobbat?
Hoppas jag slipper använda det, vill må bra nu!

I dag startade jag dagen med att åka till Bålsta och affären Magisk Spa. Hade jag haft en aning om att man skulle vara kemist för att äga ett spabad hade jag aldrig gått med på att köpa ett.
Jag köpte lite mer burkar till samlingen, nu har vi åtta stycken. Nu handlade jag en burk för att höja alkaniteten som ständigt att låg, mera veckoklorpuckar (eller vad det heter) och sen en liten rund svamp som ska simma runt i vattnet och suga åt sig smuts och elände.
Jahapp! Nu har jag lyckats få upp alkaniteten något men får nog pyttsa i några teskedar till. Det är tydligen just alkaniteten som "styr" och är den ok så håller sig PH-värdet också där det ska, vilket det inte har gjort på ett tag. Lågt det med..puh.
Kan man hyra en spa-pojke/flicka som sköter om det här veckovis tro? Tipsa mig!

I kväll händer det grejer! Vi ska till Odensala och hälsa på Anna Book...SKOJA! Men väl till Odensala och hälsa på våra vänner som bor där. 
Vi är flera ur vårat gäng som vi gjort dessa fantastiska vinresor tillsammans med som träffas i kväll hemma hos Benny och Mona. Sen lite annat löst folk också men sitt lugnt i båten...vi blir bara 20 stycken och vi kommer vara utomhus med distans och blablabla.
Det bästa med allt? Rory, vår lilla favorit som bor och äger vingården La Casa Di Bricciano i Gaiole in Chianti har bilat ända från Toscana med sin lilla fru och en bil fullpackad med viner och tilltugg till kvällens provning. Ska bli så himla kul att få se dom igen!

Vilken toppenkväll vi har att se fram emot!  


 Lite bilder från Rorys vingård. Inte avis alls.....


Gubben i hatt är Rudolf. Minns att det var galet hett den här dagen i juni förra året. Höll på att tuppa av där bland vinrankorna i värmen..


Den här vinprovningen är den som toppar min lista. Tänk att få sitta i familjens kök och prova underbara viner från deras vingård. Behövde man besöka toaletten så var man välkommen att använda familjens privata. Vilken familj och vilken gästvänlighet ❤ Och nu ikväll ska vi träffas igen, hur kul? 

Dags för lunch, tror jag för ovanlighetens skull ska ta mig lite lättfil, med cornflakes och skivad banan. Det är grejer det!



 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar