12 augusti 2020

DeltidskattUtflyktOchPlötsligtHänderDet



Har så smått börjat vakna till liv efter helgens tre minst sagt kaotiska nätter. Blev övertid alla tre morgnarna och jag var inte hemma förrän en bit efter 8.00.
Sov halvdant gjorde jag också, det gör jag ofta sommartid när sovrumsfönstret är öppet.
Trädgårdsskötsel var väl det som mina grannar hade på sina to-do-listor denna helg, vet ni hur hur svårt det är att sova med ljudet av gräsklippare eller röjsågar runt knuten? Omöjligt!

Vi har glädjen att få en liten charmig katt som återkommande gäst hos oss. En liten fin katt av rasen Devon Rex som bor några hus längre ner på gatan. Han och hans bror var här även på Gustavs tid men hade då inte mycket att hämta förutom att dom ibland smet in och åt upp Gustavs mat.
Det här upplägget gillar vi, en deltidskatt som valt ut just oss till extrafamilj vilket innebär minimalt med utgifter och maximalt med kattgos. Kan inte bli bättre!
Han är en mycket speciell liten kille och är den mest ömhetstörstande goskatt jag träffat. Han brukar börja med att gå en noggrann inspektionsrunda här inne, både uppe och nere sen får han lite godis och efter det leker vi med Gustavs små tygmöss jag sparat. Efter all aktivitet vill han vila och brukar hoppa upp på våran säng och sova ett par timmar. Eller så ligger han i mitt knä och gosar. Älskart!

Har såklart pratat med hans ordinarie vårdnadshavare om detta och för dom är det okej fast som skäms lite över hans fräcka lite väl framfusiga beteende (typiskt kattbeteende) Men jag har sagt att det är hur lugnt som helst  för oss och bara roligt. Han är så charmig lilla Cesar. Brorsan hans är helsvart och heter Julius och det var först i dag när Emilie sa "smart namn" eller något liknade jag fattade...Julius Caesar,  föddes i Rom 12 juli 100 f.Kr och var grabben som gjorde karriär som bl.a romersk politiker. JC dog av 23 dolkstick 15 mars 44 f.Kr endast 55 år gammal. (Mmmm, jag har Wikipediat) han fick tre barn också....men det visste ni säkert allaredan.

Här kommer några bilder, har redan minst 100 stycken i mobilen. Mitt nya lilla favoritmotiv är jag rädd för.


 Vågig päls i närbild



 Favoritplatsen! 

Idag fick jag äntligen träffa mina små älsklingar. Det går alldeles för långt mellan gångerna och det är jobbigt, längtar efter dom varje sekund. Tycker båda tjejerna har växt jättemycket. Alessia pratar hela tiden men det har hon ju gjort jämt. Idag tvingades jag kväva ett gabflabb när hon kallade Cesar för...håll i er..... Stefan istället. Himla gulligt. 

Vi gjorde en utflykt till grannkommunen för att luncha och leka på Åbergs Museum. Vi hade jättekul, Åbergs är ett toppenställe.
Alessia älskar Spindelmannen och hon blev överförtjust men även lite aningens rädd av den stora Spindelmannenstatyn som finns i restaurangdelen. Hon ville låna min mobil för att ta bild på den sen beordrade hon mig att skicka bilden till morfar. Aj, aj kapten ska ske!

En fantastiskt god Caesarsallad till mig, en jätteräkmacka till Emilie och pannkakor till barnen. Alla åt med god aptit innan vi gick in i Trazankojan och lekte.


Det var lite mörkt i kojan precis som det brukar och ska vara i just kojor därav bildkvaliten.
Eventuellt i kombination med gammal och trött mobil. MÅSTE ta tag i det men är en smula snål.


Min humor...GOOD BAJS!


Kossan Daisy var bara för "stora" barn sa Alessia som hellre höll sig tryggt på marken.

I morgon kommer dom tillbaka till mig, Emilie ska göra lite ärenden och vi ska städa lekstugan som vi brukar göra i början av sommaren men inte gjort ännu. Våffellunch är beställd och jag hoppas vi hinner med glass i stora lass också.

Just ja! Måste berätta något glädjande. Erika har efter snart 10 år i bostadskö fått ett FÖRSTAHANDSKONTRAKT i Hässelby! Kan ni förstå hur glad hon är och vi med såklart. Nu äntligen kan hon slå sig till ro i sitt första egna hem.

8 eller 9 gånger tidigare har vi hjälpt henne att flytta, helt galet hur många andrahandslägenheter flickebarnet har bott i. 33 år, fast arbete, skötsam...vad är det för bostadspolitik vi har i landet?
Nu äntligen blir det förhoppningsvis ingen mer flytt på länge.
Är så himla glad för din skull Erika ❤❤❤

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar