3 juli 2020

BlommorProjektFransosen


Händer inte så mycket att orda om just nu så kanske en blombild kanske piggar upp? Är väl annars ganska vanligt förekommande med blombilder i sommartid. Den här gamla vita plasturnan köpte vi för säkert minst 30 år sedan och hade alltid röda petunior i den (matchade huset) Nu är det många många år sedan vi hade den framme.  Den glömdes bort helt enkelt tills jag för ett par veckor sedan kom på att jag skulle leta fram den. Nu är det slut på färgmatchningen eller var det så att dom röda var slut på Plantagen?


Medans jag mest har varit och är fortfarande klen och grinig har Rudolf jobbat på bra. Nytt projekt som ni ser, ett insynsskydd mot grannen. Ett insynsskydd som just nu fungerar ganska dåligt men vänta bara till den stulna snabbväxande humlen är planterad...då ni! Fast egentligen behöver vi inget insynsskydd mot grannen som är en bra och väluppfostrad granne. Fick t.e.x en flaska champagne av honom när jag fyllde år. Men Rudolf tänker steget längre, tänk om han någon gång flyttar och det flyttar in några vi INTE vill ha sittande med näsorna platta mot vardagsrumsfönstret och spana på oss när vi badar och som INTE delar ut dyr champagne?

 

Tycker det blev jättefint!  Speciellt dom rostiga armeringsjärnen och cortenstålen runt rabatten. Nu fattas bara några påsar mull och jord sen kan tjuvgodset planteras. Kanske blir det stockrosor också, tror det kommer bli fint. Nästa år ska stolparna målas vita. Om ni undrar över dom fina dekorstenarna runt om lät det ungefär så här i vår diskussion i går:  Ska vi KÖPA stenar utbrast jag? Är du galen? Så onödigt? KÖPA? Finns väl och plocka? Nähä! Tror vi köpte hela lagret med stenar på Bygg-Max.


Hur har vi missat det här? Fullkomligt obegripligt!


Min lilla gosefis var hos mig häromdagen medans mor hans jobbade hemifrån eller typ bortifrån nämligen i vårat uterum.


Somna aldrig i hammocken med gå-bort-tofflorna på gräsmattan. Åke äter allt!


Tre gånger på en vecka har jag suttit i väntrummet hos Bålstadoktorn. Gillart inte men ett måste i dagsläget. Är det inte det ena så är det det andra och just nu är det det andra och än är inte besöken över.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar