27 juni 2020

FödelsedagPåSteamHotelBåtSommarfestFördenten


 I onsdags hade jag och min bästaste vän Ingrid en härlig 24-timmars i Västerås på Steam Hotel. Vi valde att ta tåget i stället för bilen och det gick så smidigt.
Vi var lite tidiga så incheckningen fick vänta. Tog en promenad längst vattnet och alla båtar tills vi lite lätt svettiga kom fram till Bryggans Bar & Café.
Hittade en plats under ett jätteparasoll och vi åt en jättegod lunch och drack lite rosé. Mysigt!

Steam Hotel! Har ni inte varit där tidigare så rekommenderar jag det starkt, ett fantastiskt hotell med extra allt.
Min absoluta bästa hotellupplevelser genom tiderna, helt klart. Har absolut inte en endaste grej att klaga på. Så mysigt och jag rekommenderar starkt ett besök!


Lunch with a view


Room with a view
Mälarutsikt från vårt rum på 13:e våningen


Det slank ner en Aperol medans vi samlade oss för första doppet i den fina utomhuspoolen med magisk utsikt på 7:e våningen.


Morgonrock och tofflor ingick. Ingrid fick dessvärre ett par i herrstorlek som vi skrattade gott åt.


Inte direkt någon badkruka ❤

Ett superfint mörkt relaxrum med sköna sängar och brasa fanns också. Tror att jag lätt hade somnat där om vi hade legat kvar länge.


 Vilar upp oss en smula innan middagen 20.15.


Men hallå?! Maten! Allt var så galet gott! Någon vit sparrishistoria till förrätt, en svensk majsgårdskyckling med ramslök och lite annat gott till varmrätt och sen desserten...rabarber med lemoncurdglass, maräng och lite till.  Ja, vad säger man!? Matkoma de luxe av allt gott vi åt och drack.

Sen var det typ bara hopp i säng, även sängarna var otroligt sköna och enligt säker källa somnade 
per omgående. 


Vi blev efter en liten stunds distansköande visade till vårt bord i det vackra Orangeriet.
Vi fick välja vilken macka vi ville ha och om vi önskade ägg. Detta serverades på en bricka med fruktsallad, yoghurt och sedan en liten söt korg med croissanter och varsin vaniljmunk. Kaffet och juicen fick vi hämta själva.


Men fattar ni? Hur gott?

Ville man ha en till macka eller något annat var det bara att säga till så kom det påfyllning. Måste säga att personalen på Steam var verkligen i en klass för sig. Underbart trevliga allihopa och alltid med ett leende på läpparna. Världsklass helt enkelt!


Är väl en himla tur att inte handspriten ger en baksmälla i alla fall i dessa tider. 


Ska jag påpeka ett litet, litet yttepytteminus så var det överlag ganska mörkt på hotellet. Men det var ju tur att jag hade en yngre och piggare ledsagare med mig så jag inte gick vilse. Bilderna inifrån hotellet blir inte heller dom bästa i detta mörker.

Tusen miljoner tack Ingrid för den fina presenten ❤ Tur att du också fyller år så småningom.






Vi har även hunnit med en spontan tur till Sigtuna med Niclas båt. Gick med en farlig fart och vi la till i båthamnen efter ynka 26 minuter från Stäket. Hade vi åkt våran båt hade vi nog inte varit framme än.....
Vi åt middag på Plåt-Pelles och sen var det gasen i botten och hem igen. Härlig kväll och jag somnade även då ovaggad.


Nu har Mickes ❤ moppar flyttat hem till oss. Tror dom kommer trivas med sina nya kompisar. Startade gjorde dom också, på en gång. Bra grejer dessa veteranmoppar.


Igår blev vi bjudna på tårtkalas i Kungsängen. Rudolf valde en utav Mickes moppar i sommarhettan som Alessia passade duktigt. Nu är det slut med förskoletiden för Stella, se så glad hon är för det ❤❤❤

I kväll ska vi till Wenngarn på sommar/personalfest hos Lennart och Pia och SBA Drift. Det kommer bli varmt och skojigt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar