19 oktober 2020

JobbBarnbarnSvampOchSkumpa

Nu är det väl ändå höst på riktigt? 3 grader i morse när jag tassade upp för att stänga sovrumsfönstret. Inget jag gillar det här med kyla och värre blir det, bara att rusta sig inför vintern. Håller tummarna att den här vintern blir lika mesig som förra årets. Helt otroligt behövde jag inte skrapa bilrutorna en endaste gång på jobbet när jag skulle hem. Måste vara något slags rekord och jag gillart! Snön var väl ganska obefintlig den med om jag minns rätt? 

 

Väldigt bra illustration av årets månader. Jag längtar till månaden Acceptans. Bara för jag skriver så här kommer det väl bli 10 minus och tre meter snö fram till april?! 

 
I onsdags var Carlos hos mig hela dagen. Det var sol och ganska varmt och som den soldyrkaren han är ville han ligga ute och mysa. Ledsen Carlos men det där var nog årets sista soldag på verandan.

 

Champagnens dag firades såklart i fredags med tro det eller eller..champagne. Specialleverans från Champagne i Frankrike. Svårt att välja vilken av flaskorna vi skulle korka upp men till slut enades vi om den svarta flaskan, tror den var dyrast i paketet också. 

Rudolf gjorde goda mackor med höstkantareller och pocherat ägg. Jag piffade lite med hafsigt klippt Herr Per Silja, allt för att fotot skulle se lite färgladare ut. Tack snälla Inger som plockade svampen åt oss. 

Veckans höjdpunkt var ändå när vi fick finfrämmat av Alessia. En sleepover hos mormor och morfar var sedan länge önskat och nu var det dags.

Alessia ville ta kort på sina nya Spidermanvantar, så nu vet ni hur dom ser ut. 

Hon är så stolt över dom!

 

Cesar kom på besök och som tur är gillar han barn. På kvällen gjorde Alessia och morfar pizza. 


Redan klockan 9.00 på söndagmorgonen var vi i lekparken. Innan dess hade vi ätit frukost, ätit mandariner, målat, lekt med lera, ritat, degat igen, pysslat och gjort morgontoalett. Blev med andra ord ett mycket tidigt uppstigande och jag minns det som i går alla dessa mornar som Emilie aldrig sov längre än till 4-5. Äpplet faller inte långt från trädet.


 Det är tur att hon är världens gulligaste och roligaste barn. Vi hade det så mysigt tillsammans och jag hoppas hon vill komma tillbaka någon gång ❤


Sista veckan nu innan en niodagars ledighet väntar. Jobbar måndag, tisdag och sen hela helgen. Känns inget ansträngande alls mest roligt. 

Nästa vecka åker vi till Österlen över helgen och jag hoppas "Martin" stannar i magen tills vi är hemma igen. Hur tänkte jag där? Hade ingen tanke på att jag kunde bli trippelmormor dessa dagar när jag tackade ja till vårt resesällskap och till underbara Kivik. Hade kanske behövts bättre hemma? Tur att farmor och farfar är jourhavande barnvakter ifall bebisen tittar ut.

Dags för veckans första besök hos mamma alldeles strax! Ha en bra vecka!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar