12 april 2021

BörjatSkolanIgen!

Äntligen! Ledig i nio dagar, välbehövligt för min trötta och slitna kropp. Jag har i alla fall till slut kollat upp min onda, stela, klonkande och ständigt värkande höft. Ringde i torsdags till Cityortopedi och fick en tid redan dagen efter. Jag fick träffa en mycket trevlig läkare som undersökte mitt vänsterben och höft. Diagnosen blev som jag redan visste, höftledsartos och jag kommer behöva byta höftled inom en snar framtid. Puh, inte det också, lång rehab efter en sådan operation. Men han tyckte att jag skulle försöka "stå ut" ett tag till om jag orkade. I annat fall var han beredd med en remiss till Löwenströmska eller Danderyd.

Läkaren gav mig tipset att bli student  i Artrosskolan. Tyckte det lät lite kul "artrosskola" men redan samma dag skrev jag in mig. Utbildningen är helt digital, jag har laddat ner appen, loggat in med bank-id, skapat ett konto, skattat min smärta m.m. och satt upp mål som jag vill uppnå. När allt detta var gjort fick jag ett meddelande från fysioterapeut Åsa Berglund som hälsade mig välkommen och som kommer vara min personliga fysioterapeut kommande veckor. Ett uppstartssamtal bokades också in, vi hade det i morse vid 8.45 och vi pratade i ca 15 minuter. Helt perfekt upplägg, är precis som att gå till en fysisk fysioterapeut fast man sköter allt hemifrån. Jag kommer få dagliga övningar skickade till mig i 12 veckor. Idag var det trappträning.

Jag tror stenhårt på det här och kommer göra allt för att bli smärtfri, öka rörligheten, bli gladare och piggare och kunna sova på nätterna. 

Är det någon utav er som har erfarenhet av det här digitala upplägget?














 

 

Efter telefonmötet så hoppade jag i säng. Sov alldeles för lite eftersom jag lovat mamma att handla och hälsa på. 

När det var avklarat åkte jag vidare till Kungsängen för att träffa mina fina ständigt saknade barnbarn. Jag hoppas verkligen att jag kommer må bättre framöver så jag har orken att leka och umgås med dom mera. Blir alldeles för sällan nu för tiden och det gör ont i hjärtat. Men denna konstanta smärta gör mig vidrigt trött. Börjar få lite lätt panik, åren går för fort. Barnbarnen växer så det knakar, jag missar mycket när jag bara ligger hemma med smärta och vilar. Smärta som inte syns dessutom. Var det så här det skulle bli? 

 
💗

 💗

Vi har visst fått coronaviruset och en zebra i huset. Hur fina? Det är min f.d kollega och bästa vän Alexandra som gjort dessa. I torsdag var hon på besök och överlämnade en hel kasse med hemstickade otroligt fina saker till Lillen. Men viruset behöll jag, så gulligt!

 En superfin tröja, en halskrage och raggsockor. Leandro kommer bli snyggast i stan! Tack Alex 💕

I morgon ska Anne och jag åka på roadtrip. Vi ska till Ullared och leva loppan för pengarna vi fick tillbaka från ESC i Rotterdam då vi insett att vi inte kommer åka.

Och coronapoliserna behöver inte oroa sig. Vi är vaccinerade, jag har haft covid-19 och därmed antikroppar och vi håller GIVETVIS avstånd i världsklass. Är det något vi kan efter detta år så är det just detta. Gekås har hårda restriktioner dom med och vi följer självklart rekommendationerna. 

Väskan är packad, sängen väntar, tidig avfärd i morgon och dags för mig att säga godnatt!

Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar