5 april 2021

PåskfirandeMedFartOchGlädje

Då var det slut på lata påskdagar och snart dags att åka till jobbet. Känns bra då jag vet att min ordinarie sjuksköterska är tillbaka. Vi kommer ha mycket att avhandla eftersom vi inte jobbat tillsammans på snart 4 veckor.

I morse när jag vaknade fick jag som alla ni andra en riktig chock när jag tittade ut genom fönstret. Snön vräkte ner och det var vitt på marken, typiskt aprilväder. Skönt att det nu så här på kvällen har smält bort. 

Påsken har annars varit väldigt lugn. På påskafton kom hela kånkarongen hit, ett glatt gulligt gäng bestående av sju stycken människobarn och en liten söt hund. 

Påskharen hade i år nog använt en stege när han placerade tjejernas påskpresenter i vårt gamla plommonträd. Fanns även lite mindre påsar till dom tre stora barnen, dessa i ett annat lite mera taggigt träd. Innebandyklubbor med tillhörande extrabollar och ett slags kubbspel (fast med siffror) satt i ett tredje träd. 

Hoppas alla blev glada! Själv fick jag en fin solros och Trisslotter, tack raringar 💗 Eftersom vädret var på sitt bästa humör höll vi oss utomhus och var aktiva innan det var dags för påskmiddagen i uterummet. 

Vårpremiär för både lek i lekstugan och middag i uterummet. Finns hopp om en varm vår och sommar och många härliga utekvällar i uterummet med våra vänner. 

 
Emilies påsktårta 2021

 
 
Min gulliga trio av barnbarn med varsin påskpåse. Nikeskor och strumpor till Stella och Spidermanskor och strumpor till Alessia. Och så varsitt litet påskägg med godis. Dom blev glada och skorna passade som tur var! Lillen fick såklart också en liten påse innehållandes en egen liten skallra. Han ska ju inte behöva ärva allt från systrarna. 

Sen blev det innebandy och fotbollspelande för hela slanten. Alessia älskar allt vad bollar heter och vi spelade tvåmål efter bästa förmåga. 

Jogge rökte lax medans Rudolf fixade tillbehören till den och sen lite annan traditionell påsk/jul/midsommarmat. Same same!

Laxen var förjäkla god och det blev över massor så alla fick små burkar med rester med sig hem. Själva har vi ätit lax i tre dagar...kan tillägga att vi grillade två hela laxsidor men bara en kom med på bild.

Tjejerna ville bada redan när dom kom men jag lovade att vi kunde göra det efter maten och innan tårtan. Sagt och gjort Erika, jag och två galningar badade. Det bjöds på både hopp, simning, nakenchock, dykning, kaffekokande och såklart mycket skratt. Bada med två vattenälskande barn i ett spabad är minst sagt uppfriskande 💕

Påskdagen var Carlos hos oss på eftermiddagen. Vi hälsade på Ingrid och bjöds på gott utefika i solen. Lillprinsen njöt, äntligen sol och värme som han älskar. Kan tänka mig att han var så lagom glad idag när han upptäckte att vintern gjort comeback.

 
 
Vi fortsatte mysa bara vi två hela eftermiddagen. Han gillar att sitta i mitt knä och spana ut över ägorna 

Nu kör jag på med min kommande långvecka. Måndag, tisdag och hela helgen sen efterlängtad långledighet igen. Dit längtar vi extra mycket till, eller hur Anne?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar