17 april 2021

RoadtripSöderut

Godmorgon lördag!

Först lite avhandling om Annes och min Ullaredstripp. Vet att ni är nyfikna. Till en början kan jag berätta att vi har efter alla dessa år (närmare bestämt 11 år) av resor till Gekås nu ändrat rutt. Vi åker numera på Hjosidan och inte Grännasidan. Är en mycket trevligare väg, finare vyer att titta på men framförallt ett bättre utbud av matställen att luncha på om man som vi inte gillar Mc Donalds och dom andra hamburgerkedjorna.Vi stannade i gulliga Karlsborg både på dit och hemresan. 

Dagens lunch intogs på en rastplats i Karlsborg med trevlig sjöutsikt. Hann väl sitta i 5 minuter och huttra innan det började regna från sidan. Vi frös så vi skakade, svor åt det svenska skitvädret, tog våra goda kycklingwraps och kaffemuggar och flyttade in i bilen igen.

Mycket bättre!

Vid 15.00 var vi framme och incheckade på Gekåscampingen och vi slängde snabbt in vår packning i Skogslängorna lägenhet 222 A. Dessa Skogslängor kan jag verkligen rekommendera att bo i. 

 Sen följde ett par timmars shopping i ett mer eller mindre folktomt Gekås. Varuhuset är numera p.g.a pandemin uppdelat i två delar med max 500 personer/del och man kan inte springa emellan utan måste betala och gå ut till bilen med varorna innan man kan gå in på den andra delen. 

Kontentan av denna uppdelning anser vi enbart var positiv. Man blir mer fokuserad på vad man ska handla, risken för impulsköp sjunker också. Jag hade två inköpslistor, en gul och en blå. Både Anne och jag var supernöjda med den här uppdelningen och framförallt att det var så lite med folk både på gul och blå. Inga köer vare sig till dom olika ingångarna eller till kassorna. Bra jobbat Gekås!

 Köfritt!

Har var det folktomt!

Restaurangen som oftast har ganska långa köer var även den näst intill folktom.

Lunchen var god och vi satt på sniskan

 På kvällen när vi kom tillbaka till lägenheten hade vi en välförtjänt fruktstund innan Anne satte i gång och göra Libapizzor till oss. Gick bra ända tills vi skulle slänga in dom i ugnen....var är ugnen sa vi och tittade på varandra?! Det fanns ingen ugn! Hahaha, men väl en mikro som fick duga. Tur att brödet liksom redan var färdigbakat. Pizzorna blev jättegoda och Agneta Patrulls blängvin smakade mycket bra till.

Gekås avdelningen med alla utemöbler är helt magisk! Det här är mina absoluta favoriter. Finns så mycket jag skulle vilja ha.

För att inte tala om deras lampavdelning. Alla dessa By Rydenlampor.  Kolla den här smideslampan....ångrade mig faktiskt lite. Googlade och hittade samma på en "finare" butik för 1290:-

Vill ha!

Eftersom det var så lite med folk så kunde vi lätt gå in på gula delen igen efter det att vi betalat och gått ut till bilen med våra "blå" varor. Hade glömt att titta på lite grejer kom vi på.

         Slut på kontot?! Anne körde en ny taktik när det gäller att packa grejer. Utan kassar, hahahahaha!

Onsdagens fruktstund! Ett jättegott och alkoholsnålt prosecco med mojitosmak. Jädrar vad lättdrucket och gott!

Helt plötsligt blev det sol på våran terrass och vi hoppade ut direkt. Här var som synes den lättdruckna "saften" slut och vi fick korka upp en medhavd Dolcetto d´Alba, 10 minuter senare regnade det....

Sista titten så ingenting är glömt, nu åker vi hemåt. 

Hemresan gick bra och vi stannade även denna gång i Karlsborg. Hittade ett riktigt litet mysig fikaställe som låg precis vid Göta Kanal. Utefika i solen, kan det bli bättre? Anne blev alldeles till sig i trasorna när hon upptäckte att det fanns cocosbollar från Klings att köpa. Och jag håller med, godaste cocosbollarna jag ätit!


Men hjälp! Är väl bara jag som lyckas med en sådan här bild, tagen från bilen i farten. Göta Anal?! Sjukt kul!

Nu måste jag avsluta det här lite snabbt. Alessia kommer på sleepover och jag ska hämta henne strax. Kommer bli mysigt 💗

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar