26 april 2021

Toppenvecka!

Ny vecka och upploppet inför kommande extra långa jättelångledighet har börjat. Ser fram emot denna ledighet som kommer innehålla en massa skoj, förhoppningsvis. Just jag en operation också det hade jag förträngt, kanske inte direkt lika skojigt.

I tisdags träffade jag min "gamla" barndomskompis Ingrid. Vi träffades för årets första men långt i från sista utelunch i solen. Helt galet hur man längtar till dessa soliga utomhusaktiviteter.

Vi var långt i från ensamma, uteserveringarna var proppfulla med soltörstande och hungriga människor. Jobbar inte folk nu förtiden? Nä, tydligen inte. Men jag måste i alla fall säga att restaurangerna tar sitt ansvar (i alla fall dom vi passerade) borden var mycket glest placerade på uteserveringarna. 

Vi hittade efter en stunds gående en ställe på Odengatan mitt emot Vasaparken där det fanns lediga bord. Lunchen smakade extra gott där i solen och vi slog till på varsitt glass svalt vitt. Ojoj, vad mysigt vi hade.

Satt en lång stund och pratade som alltid om gamla minnen, vi har ju ett och annat att avhandla efter ha känt varandra i 60 år!


I fredags klev jag upp extra tidigt efter nattjobbet. Alessia är ledig på fredagar och ville leka med mormor. När barnbarnen kallar rycker jag ut. Gör såklart inte alltid det men eftersom jag inte skulle jobba på fredagen kände jag att jag orkade. Vill inget annat än umgås med min fyrklöver med gullungar 💗

 Emilie bjöd på plättlunch, ja eller bjöd och bjöd.. Jag hade med mig sylt och min mormors minst hundra år gamla plättlagg. Men oerhört skönt att bara bli serverad och ha en liten pratglad Alessia vid sin sida. Det slår allt!

Efter lunchen gick vi i samlad trupp på en längre promenad innan vi hämtade Stella från skolan. 

 💕Syskonkärlek💕

I lördags hade vi Stella här på övernattning. Hon har blivit så stor, snart 7 år. Fattar inte!

Pizza var beställt och jag fick ett toppenrecept på pizzadeg utav Jogge. Blev fantastiskt gott! Stella fixade sin egen pizza och det hanns med att rita lite med morfar innan alla våra tre pizzor var färdiggräddade.

Vi hann även med att bada, både en och två gånger och det serverades både snacks, vatten och en öl till morfadern. Efter en skön nattsömn vaknade flickebarnet 7.30 då hade jag redan legat vaken en timme. 

Vi hade bestämt att vi skulle hitta på någon utflykt på söndagen men vädret var inte det mest angenäma. Nollgradigt och riktigt eländigt kallt. Men vi tänkte att det klarnar väl upp, optimist som man är. 

Gräddade pannkakor och packade ner dom i picknickkorgen tillsammans med sylt, frukt, festis och vatten. Stella hade ett tips om den nya fina lekparken i Bålsta där vi varit en gång tidigare, även då under riktigt usla väderförhållanden. 

Vi åkte dit och upptäckte att vi var ensamma på lekplatsen, förstår varför. Skitkallt! Efter en kvart gav vi upp, gick till bilen och åkte mot Kalmarsand.

Att picknicka i bilen går alldeles utmärkt.

 

På eftermiddagen hann vi med mycket. Vi byggde med lego, ritade, spelade flera spel och även Cesar ville vara med. Vi badade igen och jag lärde Stella "Ett skepp kommer lastat" som vi utövade när vi skickade "drinkbrickan" mellan oss i badet. Det tyckte Stella var kul, speciellt när vi körde kategorin djur Apa, Björn, Chinchilla, Daggmask, Ekorre und so weiter.

Flickebarnet ville stanna på middag och det gick bra för hennes föräldrar. Lämnade tillbaka underbarnet vid 18.00-tiden och åkte nöjd därifrån. Har känt mig lite bättre i höften senaste dagarna, liite mindre smärtpåverkad, känt att jag orkat mera och har till och med sovit bättre. Tror faktiskt allt beror på två veckors sjukgymnastik som jag dagligen gör i Artrosskolan Joint Academy. Följer den till punkt och pricka, slarvar inte med vare sig lektionerna, övningarna eller kontakten med min fysioterapeut. Det finns hopp! 

Snart dags för mammatajm och sen lite vila inför två nätters jobb. 

Ha det gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar