31 mars 2021

ÅterTillArbetet

Goddag!

Jag hade en förhoppning i början av året att jag i alla fall skulle leverera ett inlägg i veckan. Än så länge är jag på banan, det här blir nämligen det sjunde livstecknet från er favorit denna månad. 

Vad har hänt sedan sist då? Jag har inte jobbat på tre veckor. Blev två långledigheter efter varandra p.g.a att ögonoperationen kom av sig. Jag har varit otroligt trött och har väldigt ont i höften/benet så orken att göra några större insatser här hemma har varit och är fortfarande obefintliga. Däremot har jag sovit hyfsat bra, gått och lagt mig duktigt och väldigt tidigt på kvällarna. Men vaknat av smärta varje gång jag ändrat läge. Jävla höft!

Ganska skönt att vara ledig såklart men mindre roligt när aprillönen trillar in där det mest kommer vara avdrag för semester och sjukdom. Jag jobbade endast två nätter i mars. Men i kväll är det äntligen dags att återse mina rara små gubbar och gummor igen. Känns kul och lite spännande, undrar om det flyttat in några flera på mina avdelningar?

Rudolf har också varit hemma, han har varit sjuk och har åkt fram och åter på en massa undersökningar, tre olika röntgen och en hel del provtagningar. Vilken otroligt bra läkare han har på Bålstadoktorn. Engagerad, bryr sig, berättar, förklarar och ringer och frågar hur han mår m.m. Det ska nog förhoppningsvis bli bra det här också. I går jobbade han för första gången på två veckor och det hade gått ganska bra, nu håller vi tummarna att medicinen fortsättningsvis hjälper honom att vara smärtfri.

Jag har varit hos mina små barnbarn en del också, Leandro är en fantastisk liten söt kille. Han bara skrattar och är nöjd hela tiden. Världens gulligaste 💗 

Försökt motionerat och gått mellan 4-5,5 km varje dag. Inget direkt powerwalktempo men jag har i alla fall rört på mig. Vädret har varit fantastiskt stundtals, sol och värme. Idag regnar det och är bara 5 grader, tror jag håller mig inne då.

Förra veckan åkte Anne och jag till Odensala för att hämta vår beställning av vin och prosecco. Den här gången var vi tvungna att åka två bilar eftersom det var 254-ish flaskor beställda. Ska tillägga att allt var givetvis inte vårat, vi var flera som beställt. Hade i och för sig varit kul med så mycket vin. Vinet kommer från Cascina Vano i Piemonte, min favoritvingård som vi besökte 2017.

Den här vinprovningen glömmer jag aldrig, det dukades fram så mycket gott på bordet. Vilken underbar gästvänlig liten familj.  Oj, vad jag längtar tillbaka.

Tre generationer, farfar till höger startade vinodlingen för många herrans år sedan. Nu har han dragit sig tillbaka och sonen och barnbarnen tagit över. Finns mycket tryffel på deras mark också. Farfar var för övrigt en mycket kul man. Han gick omkring med en knytnävsstor tryffel i bröstfickan som vi tjejer fick lukta på.

 Klart favoritvinet måste ha bälte på sig.


 
Hjälpredan Cesar på besök.

 
Mina favoritkillar 💕
 

 Ibland men inte ofta krävs det grimaser för att Lillen (som hans systrar kallar honom) ska skratta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar