10 mars 2021

TvåGodbitarPåRoadtrip

I kväll är det dags för arbete igen. Känns bra! Helgen som nyss passerat var jag och Ingrid i vackra Skåne. Inte på Österlen som jag brukar åka till utan på den västra sidan i Ängelholm. Där var det precis lika fint som på östsidan. 

Vi förenade nytta med nöje på Päronvägen och hade såklart jättekul hela helgen. Vi promenerade i blåsten, åt och drack fantastiskt gott, plockade och röjde, tittade på gamla foton, skrattade, tjitt-tjattade lite kort och givetvis på avstånd med "snygga grannen", "Slampan" däremot såg vi inte till, besökte kyrkogårdar, tände ljus, åkte längst kusten till Torekov, Båstad, Vejbystrand, Skepparkroken, besökte en begravningsplats för smådjur och slängde sopor och lite annat.

Vi var väldigt aktiva och blev så kvällströtta att vi la oss tidigt varenda kväll. Det längsta vi orkade vara uppe var nog till 21.00, men då hade vi letat efter Ingrids telefon i minst en halvtimme. 

I Ängelholm hälsade alla vänligt när vi mötte någon. Vi såg en handfull människor med munskydd. Två hade dom på hakan, en hade det enbart över munnen och sen högst två som hade det hyfsat rätt.  Lika illa som på alla andra ställen.

Veckotidningar från 1939 och framåt

Kronprinsparet på hedersplatsen











Begravningsplatsen för smådjur var så fin. Gick omkring och läste på många gravstenar.

I Vejbystrand drack vi kaffe och pratade med vänligt värdpar på restaurangen

Båstad 

På Klitterhus Havsbadhotell bjöd Ingrid på en såhinibomben god trerätters med passande goda viner till. Fönsterbord på en mer eller mindre folktom restaurang. När solen gick ner gick vi hemåt, blåste halvstorm så våra ansikten blev nästintill sandblästrade.


Jag hade en liten present med till Ingrid. Hon fyller snart år, jämna år dessutom. Och här är alltså 59 års och 10 månaderspresenten med tillhörande rebus. Kan komma fler rebusar framöver. Jag är inte någon hejare på att rita, ser väl mer ut som en treåring som försökt ansträngt sig. Hon är så smart Ingrid så jag är nästan säker på att hon klurar ut mitt försök till hjärngympa. 

I måndags packade vi bilen med dom saker som fick plats, det vill säga inte alls mycket. Resan hemåt gick lika bra som när vi åkte ner. Vi stannade på ensliga rastplaster och fikade medhavd matsäck. Tänk att det smakar så bra med äggmackor och kaffe ute i naturen?

Ha det bra! 

/Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar