20 mars 2021

DagsFörEttLivstecken

 Hejhopp!

En vecka sen sist, dagarna går fort när man har roligt. I dagens inlägg kommer jag avhandla bl.a detta:

  • Melodifestivalen 2021
  • Mellofest med dans och sånguppvisning
  • Ögonoperationen som kom av sig
  • Sjuk make
  • Icke tandlöst barnbarn
  • Återfallsförbrytare
  • Ljuvliga presenter
  • Bäst-före-datumet har passerat sen länge
  • Svammel

Nu kööööör vi! 

Anne hade med sig Agneta Patrulls Blängvin, gott!

Familjen Gomez-Pettersson hade som ni redan vet ställt till med en mycket trevlig Mellofest. Det dukades upp otroligt goda hembakade pizzaslicar med olika topping, fint skurna grönsaksstavar med dipp, chips, godis och säkert något mera jag missat.

Favoriten Tusse vann som väntat och jag prickade i dom fem bidragen som skulle hamna överst. Tror Tusse kan ha en bra chans i ESC. Fast jag gillade Erics låt bättre.

Alessia var i sitt esse som oftast. Hon dansade och sjöng till Dotters bidrag. Och när omröstningen satte igång så vann Dotter, helt klart enligt Alessia. Tusse vann sa vi och hon kontrade snabbt med "Nej, Dotter vann" och sen fick det vara så, Dotter vann.

Måns på TV och Måns i glasen. Supergod cava!

Mellofrallan somnade gott innan resultatet var klart...liten amatör.

Jag skulle egentligen opererat mitt högra öga förra fredagen men det datumet bokades om av sjukhuset eftersom halva styrkan låg i biverkningar efter covidvaccinet. Fick då istället en annan dag som även den bokades om av någon anledning, en tredje tid bokades även den om eftersom det inte fanns någon doktor på plats. Men igår i torsdags...hör häpna var det äntligen dags. Fjärde gången gillt....trodde jag. 

Rolf körde mig till Aleris i Uppsala och jag är i god tid, som alltid. Efter många synundersökningar och andra tester var det dags för operation. Nu skulle min gråa starr bort och en ny lins skulle sättas in, ett tämligen enkelt ingrepp på 10-15 minuter. 

Men när jag sitter där ombytt i operationskläder och med bedövat högeröga kommer plötsligt doktorn och säger att han upptäckt ett mycket stort brytningsfel på mitt öga. Detta gör att med en ny lins skulle jag inte se ett dugg bättre och att jag skulle vara tvungen att korrigera min syn med progressiva glasögon livet ut. Starren skulle förvisso försvinna men synen blir sämre. 

Alternativet nu var att jag inte gjorde operationen och ny remiss skickad till specialister i Stockholm där dom beställer en speciallins anpassad för mig. En som tar bort både brytningsfelet och gråa starren. Jag skulle dessutom se som en hök livet ut och aldrig behöva glasögon, eventuellt (men ovanligt) kanske svaga läsglasögon. 

Nackdelen med det är....kostnaden! Jag får bekosta linsen själv 12000:- Velade fram och åter, 12000:- är mycket pengar. Men det vore helt tokigt att operera in en "vanlig" gratislins som gör att jag kommer se sämre och behöva glasögon dygnet runt.

Bestämde mig efter en stunds tänkande för den dyra linsen och nu väntar jag på en kallese till Aleris Europakliniken och såklart en högvinst på Triss. Har förstås även grå starr i vänster öga och har jag otur behövs en speciallins där med. Kostsamt men jag ser det som en investering. Progressiva glasögon är också dyra.

Så på det här viset med ombokade tider har jag förlorat fem nätter. Har man tungt jobb bör man inte jobba på två veckor. Jag tog semester två nätter och nu den här helgen är jag sjuk...fast det är jag ju inte. Svårt att dra tillbaka vikarien när den fått fem nätter. Det har jag full förståelse för, men lite surt är det. Känns i alla fall toppen att det är den bästa timvikarien jag vet som fick mina nätter. Är inte ens mitt fel, det var dom som bokade om tiderna fyra gånger på en vecka. 

Är lite orolig för Rudolf. Han har varit riktigt dålig i två veckor. Har stora svårigheter att resa sig, gå eller röra sig alls. Smärtan från höfterna är hemska och läkaren kliar sig i huvudet och vet inte vad det kan vara. Massor med prover och röntgen är gjorda, på måndag nytt läkarbesök. 

Jag kan helt ärligt, ledsamt och krasst säga att Bäst-före-datumen på mig och Rudolf har passerat med råge. Han har en ihållande märklig smärta överallt och jag med mina förslitningsskador som diskbråck, utsliten halskotpelare, halvblind och snart lutar det med all säkerhet åt en höftledsoperation. Gräv ner oss!

Redan framme vid punkt 5, går som tåget det här. Lilla gosisen Leandro har fått två tänder! Tidigt när man bara är fyra månader och en vecka. Men han är lika glad för det och skrattar mest, dock inte på ovanstående bild.

Häromdagen när det var som soligast så kom då plötsligt Cesar på besök. Har inte sett honom sen långt före jul. Men nu är han tillbaka och ingen är gladare än vi. Han är så rolig!

 
Förra veckan var Anne och jag på en liten shoppingtur i Bålsta. Jag var på jakt efter ett sånt där stort marockansk fat till Emilie som skulle fylla födelsedag dagen efter. Som tur fanns det i den butiken vi var i men svårt att välja färg. Valde till sist ett blå/vitt som var jättefint och som tur var gillade Emilie det. Annars hade hon fått byta. 

Anne hade presenter till mig och jag blev så glad. Precis det jag alltid hade önskat mig. Tack rara du! Proseccoplingan går redan varm.

Vår vinleverans har anlänt, 253 flaskor gott vin från favoritvingården Cascina Vano i Piemonte vi besökte för något år sedan. Vilken resa det var, helt fantastisk och jag skulle lätt göra om den. Alla dagar i veckan!

Nu ska vinet bara hämtas i Odensala. Den biten brukar Anne och jag fixa men i år är det så mycket fler flaskor så jag tror vi behöver åka två bilar. Kommande vecka är det dags. Ska kanske tillägga att jag och Anne INTE ska ha allt detta själva, vi är flera som beställt tillsammans i vår bekantskapskrets. Känns dessutom jättebra att beställa viner från vingården i dessa pandemitider.  Ett litet mysigt familjeföretag som även dom går på knäna eftersom inga besökare får komma till vingården för vinprovning. Då stödköper vi och vingårdsfamiljen blir glada.

Fredagskvällen tillbringades framför Talang och med lite goda charkuterier och en Barbaresco Canova från den vingården jag nyss skrev om. Tycker Kiana skulle vunnit. Vår nästa stora stjärna är jag säker på.

Nu dags att sova! Hoppas ni får en bra helg, jag är ju hemma och är ofrivilligt "sjuk" jag, gör inte så mycket. Gillar att vara ledig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar