13 mars 2021

AnnorlundaMellokväll

 

Dags för Melodifestivalfinal ikväll. Känns väldigt annorlunda och konstigt. Första året på väldigt många år jag inte är på plats i arenan. Tror det är i alla fall minst 16 år, kan vara fler. Och på senare år har ju även mellohelgen börjat redan dagen innan, på fredagen för Anne och mig i Melodifestivalklubben. Klubben ordnar alltid fantastiskt roliga fester och uppträdande av både svenska och utländska artister.

Minns förra året, hade så sjukt jäkla kul hela helgen. Vi började med att checka in på Scandic Park. Låg i sängen och drack bubbel och snaskade på chips och godis. Sen gick vi vidare för en riktig brakmiddag på Un Poco med våra tre nyvunna vänner i klubben, två från Skåne och en som bor i Tyskland. Med proppfulla magar gick vi sedan i samlad trupp till Nalen och mötte upp alla våra andra vänner i klubben och många tillresta utländska ESC-fans. Vilken kväll vi hade! Var väl första gången i världshistorien som vi fick ringa på nattklockan för att komma in på hotellet när vi väl kom på att festen var slut och vi skulle sova klockan 3.40.

Minns att vi hades svårt att sova, låg och fnittrade halva natten. På lördagen checkade vi ut så sent som möjligt och började så sakteliga bege oss mot Sundbyberg för att möta upp resten av våra familjemedlemmar och vänner för middag på Rustico. Kvällen avslutades på ett proppfullt Friends. 

Precis innan jag skulle gå till bussen för att åka mot stan på fredagen dök det här upp i mobilen. Jävlar! Nu verkar det vara allvar snyftade jag och gick mot bussen (ja, jag grät faktiskt en skvätt) SVT hade presskonferens och strax därefter kom beskedet. Sverige kör som planerat...PUH! Säger som Carola 1983: Jag tackar gud!

På tal om Carola...det här är från 2013 och Carola när hon är på väg ner från catwalken (spången?!) som gick mitt i arenan rycker tag i Nova. Jag höll på att tappa andan, eller förresten det gjorde jag nog. Emilie och Jasmine i bakgrunden ser lika förvånade ut dom med.

2019 var Eric Saade en utav programledarna. I år står han på scenen igen fast som tävlande. PS: Jag håller på honom!

Stella in action förra året 💗 Hon hejade på Anna och Mendez

 Liten Stella på genrepet 2019. 

I år blir det alltså annorlunda. Men såklart väldigt kul och mysigt att få vara tillsammans med familjen och vänner hemma hos Emilie som ställer till med Schlagerfest ivrigt påhejad av Stella och Alessia. 

Både Stella och Alessia är taggade. Det kommer bli en toppenkväll! Svårtippat i år, jag tycker att alla är bra. Mer eller mindre. Tippar att Tusse, Eric, Dotter, Clara Klingenström och The Mamas placerar sig på övre planhalvan.

Men hjälp vad klockan gick fort, dags att piffa sig lite!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar