17 juli 2021

SverigeSkåneKivikRörum

Tjopptjohej i värmen!

Vilket väder vi har, 30 grader och stekhett. Säger som Pippi Långstrump "Man ska vara glad att det är väder överhuvudtaget".

I tisdags kom vi hem från en veckas vistelse på vackra Österlen. Vi bodde som vanligt på våra vänners fantastiskt fina Gårdshotell i Rörum. Granne med Mandelmans som jag inte heller denna gång förärade med ett besök. 

Vi startade 05.11 från oss och jag somnade om nästan direkt i bilen. I Norrköping havererade AC´n grattis till oss! Men i Hässleholm fungerade den igen, halvdant i alla fall.

 Var tvungen att svalka oss med kaffe och glass medans vi surt tittade på bilen med ofungerande aircondition. Jag är glad att det inte var samma värme då som nu, det hade blivit tufft. KD fungerar inget vidare för mig, får ont i nacken och överallt direkt när jag sitter i drag.

  


Här har vi anlänt till slutdestinationen och Rolf bytte snabbt om till arbetskläder och började jobba. Jag satte mig ner med en god kopp cappuccino och tittade på.  Det rådde full aktivitet kan man lugnt säga. Sista veckan innan nya delen av gårdshotellet skulle öppnas upp för gäster. Mycket kvar att göra så hjälp från självaste semesterfiraren Byggare-Bob var en självklarhet för honom. Många vänner, grannar, släkt, familj, gäster och tillresta var på plats. Alla bidrog med något, stort som smått. Själv flyttade jag lättare saker från plats A till B ibland även till plats C, var lite halvchef för disken efter frukostbuffén, torkade bord, dukade till alla arbetare när det var dags för lunch och tjittjattade trevligt med gäster. Ropade dock på Eva när nya gäster skulle checka in eller ut.


 Kan inte riktigt fatta att den nya hotelldelen såg ut så här för 1,5 år sedan. Den gamla ladugården från 1800-talet skulle nu bli ett ny del i gårdshotellet med 6-7 rum.  Rudolf, Benny, Anders och Åke gjorde ett riktigt mastodontjobb med att gräva ur hela den gamla plattan på en meters djup. Tog en vecka om jag minns rätt.

 
Det här är från januari i år. Bara 7 månader sen nya betongplattan gjordes.

Och här är vi nu! En fantastisk fin hotellkorridor med 6 stycken vackra rum och en underbar frukostmatsal. Bara 7 månader sen nya bottenplattan gjordes, ofattbart! Vad dom har jobbat!

Nu blir det bildregn, se och njut! Vissa rum var inte riktigt klara när jag tog bilderna. Det fattas gardiner, rullgardiner, tv, lampor och lite annat.

Vackra Rörum Kyrka 

 
Gavelrummet är klart, slutstädat och golvet fortfarande blött. Fotspår.....!

 
Vårt fina badrum. Fattas Ritualsprodukter i hållarna i duschen och vid handfatet. Men det fixade jag och Eva och Åkes lilla barnbarn Nora 5 år senare i alla rum. Vi var ett bra team, jobbade på bra! Hann med att pyssla lite också mellan arbetssysslorna. Tillverkade loppor, solfjädrar, gissade gåtor och ritade. Hittade lite godis också och låg i våran säng och pratade om livet. Så fin liten tjej 💕

 
Frukostmatsalen med utgång till vackra innegården med cafégrupper där man kan sitta och äta sin frukost.
 


Så här såg samma matsal ut i tisdags när vi åkte hem. Och just idag såg jag på Rörums Gårdshotells instagramsida att dom hade haft frukostpremiär här idag, vilken milstolpe. Ser så fint ut Eva! Längtar tills vi är hos er igen.

 
Våra andra vänner Anders och Jeanette har precis köpt ett litet gulligt 1800-talshus som ligger granne med gårdshotellet. 
 
 
I söndags ställde dom till med en liten inflyttningsfest där nästan hela vinresegänget var med. Vi fick så goda grillspett med allehanda smarriga tillbehör. Anders hade grävt djupt i sin vinkällare och plockat fram en magnumflaska från La Spinetta från 2003, herregud vilket vin. Helt otroligt gott. Jeanette hade bakat tårta och andra gottigheter till efterrätt. Blev en riktig mysig kväll med massor av skratt som alltid när vi träffas. Kvällen avslutades med att vi tittade på EM-finalen i fotboll. Italien vann precis som jag hoppades!



 
Rolf nöjd över handikapprampen han tills slut fick till. Mycket regler när det gäller såna här grejer. Men jag tror att den gick igenom slutbesiktningen i tisdags. 


Generösa Gilcks bjussade på middag varenda kväll. Hur visste ni att jag älskar musslor?
 

Den här utsikten skulle man ha! Ni bor så fint så man blir lite lätt avis.
 
 
Sista kvällen bjöd Åke och Eva oss blev till Tryffelsvinet. Tidigare Evas restaurang "Eva på Torget" där vi ätit åtskilliga fantastiska middagar genom åren. Nu nya ägare med italiensk mat och goda viner. Jag åt en Spaghetti Vongole som inte bara var jättegod utan det var en jätteportion! Tack raringar, det var så gott och generöst av er 💗








Lite blandade bilder från veckan. Just ja, bilens AC blev snabbt åtgärdad. Åke ringde någon bilverkstad i Brösarp som hade tid att fixa den. Två dagar och 6740:- senare hämtade jag den. Det var någon kondensator som gått sönder. Vi var såklart jättetacksamma att han fixade den medans vi ändå var där. Hade varit tufft att åka hem 70 mil i tisdags när det var 30 grader. 

Ledsen att bilderna bråkar med mig idag. Blev inte riktigt som jag tänkt mig men nu är tant trött och orkar inte försöka ändra mera. 
 
Vad väntar ni på? In och boka er vistelse på Österlens finaste gårdshotell, ni kommer inte bli besvikna. 
 
 
Instagram:
rorums_gardshotell
 
 
Godnatt mina vänner och alla ni andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar