26 juli 2018

InteEnDroppeRegnSåLångtÖgatKanNå



 Den här söta killen hade jag som bordsherre igår på vår balkongmiddag.

Erika kom och lagade en supergod gazpacho till oss. Varför äter man inte det oftare? Speciellt nu när det är så varmt. Snabblagat, enkelt, billigt, nyttigt, mättande och otroligt gott! Vi rotade runt lite i gömmorna och hittade en öppnad flaska rosé i kylen. Carlos var lite sugen han också som ni ser.


Annars håller vi oss mest i stillhet inomhus. Carlos ligger pladask på golvet framför den roterande fläkten.


Vid dagens korta lunchpromenad i skogen bakom huset la han sig i skuggan och vilade. Är orolig för honom. Såg på Nyhetsmorgon i morse och det handlade bl.a om värmeslag och överhettning av hundar. En veterinär förklarade tecken, hur man ska agera, tips och det värsta var att det kan gå väldigt fort när det väl har börjat. Hjärnan stänger liksom av och symtomen på värmeslag är bl.a förvirring, dreglande, flåsande, flämtande, stirrighet, vinglighet, kräkningar, diarrer, orkeslöshet, m.m. Avkylning i badkar med svalt vatten (inte iskallt, det försämrar avkylningen),  blöta handdukar på huvudet och i ljumskarna. Veterinär skall alltid kontaktas också förstås. Man ska ej heller gå promenader på dagen, bara korta, korta helst i skuggan. Tidiga morgonpromenader och sena kvällspromenader är ett måste. Precis så gör Carlos och jag, men i går kväll var han helt slut trots det "bara" var 24 grader vid 22.00.
Trubbnosarna har det värst, dom får mycket lättare värmeslag och det sker även vid lägre temperaturer och mindre ansträngning. Därav min orolighet!


 Träffade den här lilla sötnosen i går när vi var ute. Ser ut som en leksakshund tycker jag.
Fantastiskt söt men Carlos var måttligt intresserad, han tyckte nog han var jobbig med sitt gläfsande hela tiden. Kiwi var namnet och han var 11 veckor och en blandning mellan toypudel och malteser
Jag blev lite kär ❤


Mormors lilla ❤❤❤
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar