11 november 2018

FarstaFamiljOchBrandlarm


I kväll slappade vi som vanligt i tv-soffan. Vi tittade på Hellenius hörna där Carola var en utav gästerna. Strax därefter den här bilden avfyrades gick plötsligt vårat brandlarm igång...JÄVLAR vilket liv.  Gustav blev skitskraj, jag blev skitskraj och Rudolf som gått och lagt sig sedan en timme tillbaka vaknade och kom upp och frågade vad jag höll på med.
Jo, jag hade blåst ut ett ljus. Ett ljus i en ljuslykta och det räckte tydligen för att larmet skulle sätta igång. Bra att veta att det fungerar men satan vilket jäkla tjutande det var.  Sector Alarm ringde på direkten och jag fick säga vårt lösenord vilket inte är hallonsoda, berätta vad som hänt och sen stänga av larmet.
Det tog en stund innan Gustav vågade sig in igen, lilla kraken vad rädd han blev.


Annars i dag har vi som många andra uppmärksammat farsan Baloo. Fars Dag började med att jag på förmiddagen åkte upp till minneslunden tände ljus och snackade lite med min pappa. Tände även ljus hos Rolfs pappa.

På eftermiddagen började jag fixa lite i köket och förberedde kvällens middag. I kväll visade det sig att det skulle bli utsålt runt matbordet då alla våra gullfisar annonserat att dom ville hälsa på.
Kycklingcanneloni var högst upp på önskelistan och jag som är livrädd att maten inte ska räcka överdrev kanske en smula.




















Det blev till slut 28 stycken rullar fyllda med grillad kyckling, mozzarella, basilika, zucchini, vitlök, soltorkade tomater.
Jaja, det blev många, men skulle det mot förmodan bli något över brukar matlådor vara populära att ta med hem.


Innan vi satte oss för att äta skulle det bakas Dumlekladdkaka i grupp. Alessia tyckte det var jättespännande och kämpade koncentrerat med pappret runt kolorna innan hon la ner dom i formen. Så himla duktig!


Djupa diskussioner mellan morfar och Alessia ❤  eller rättare sagt Notarius publicus övervakar när Trisslotterna skrapas som Rudolf fick i Farsdagsgåva tillsammans med en bukett fina tulpaner.
Blev som alltid en riktigt mysig kväll tillsammans. Mätta och belåtna åkte sedan alla hemåt medans vi passade på att vila en stund innan Rudolf drog igång dammsugaren. Hur orkar han?

Nästa vecka får jag som tur är träffa småfisarna igen. Hämtning på förskolan måndag, tisdag och onsdag då Jogge pluggar på annan ort. Och så blir hundpromenader med Carlos såklart. Hoppas vädret blir någon annan färgskala än grå kommande vecka. Är sjukt trött på detta gråväder och längtar som så många andra efter lite solljus.

Förresten? Såg ni lördagens avsnitt av Så mycket bättre? Bästa hittills!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar