16 november 2018

FredagLedigSlöOchSlapp

FREDAG! Helgen är efterlängtad, speciellt eftersom jag är ledig. Känner mig lite sliten faktiskt. Är tröttare än vanligt. Beror säkert på vädret och att jag slarvat lite med sömnen. Ajabaja!
Rudolf kom hem lite tidigare från jobbet idag. Han är sjuk, snorar och hostar. Bytte om till morgonrocken och gick och la sig. Snarkningarna lät inte vänta på sig, tror det tog högst en halv minut innan symfonin var igång.


Ur barnbarnspunkt har min vecka varit toppen. Hämtade mina hjärtan tre eftermiddagar och det är alltid lika roligt. Glada barn som kommer springande med öppna armar emot en...finns knappast något som slår det.


Blev varm i hjärtat och väldigt glad när jag på kvällen får ett sms som jag på en gång förstod att Stella hade skrivit till mig ❤
Facetimade senare med henne och jag frågade var det betydde att vara kär. Hon förklarade väldigt ingående ur en fyraårings perspektiv att det är när man tycker om varande jättejättemycket.
Så rätt hon har detta kloka barn. I morgon kommer hon hit och övernattar. Vi har redan bestämt vad vi ska äta och vad som ska ingå i lördagsmyset. Grillchips och godisnappar till morfar, för det tycker han om och salta chips och resten av godiset till oss. Lördagsmiddagen blir hämtmat från Wild Chili i Brunna, kyckling med cashewnötter var det Stella ville äta när jag frågade om middagsförslag och sen ska vi även hinna med att köpa lite nytt pyssel på Dollarstore.  Blir en fullspruttdag med andra ord....


 Igår var det dags för Gustav att få sin årliga vaccination. Istället för att baxa in honom i buren och åka iväg till Bålsta fick jag tips om en veterinär som gör hembesök. Han gillar inte buren och det är oftast en mindre kamp att få in honom i den. Både han och jag blir stressade, tungt att bära är det också.
Klockan 13.30 skulle hon komma och jag hade fullt sjå att hålla Gustav inne. Tror han kände på sig att något läskigt var på gång.
Men allt gick jättebra, veterinären var fantastiskt bra. Gustav fick vara på köksbordet medans hon gjorde en enkel undersökning på honom. Lyssnade på hjärtat, klämde lite på magen och tittade i munnen innan det var dags att sätta sprutan i nackskinnet på honom.

Veterinären tyckte Gustav var sååååå fin och fluffig. Hon sa det flera gånger och verkligen överöste Prinsen med beröm. När hon skulle gå frågade hon mig om jag möjligtvis hade några bilder på Gustav....ehhhh om jag har bilder? Ja, hur många vill du har, har väl ett par tusen i datorn.
Messade över några av mina favoritbilder lite senare som hon la ut på sin facebooksida. 
Oj, vad många som gillat bilderna. Tror jag det, han är ju finaste kissen i världen ❤

Tack Kerstin för att du tipsade mig om denna mobila veterinär, jag är supernöjd!

Nu ska jag fixa middag, idag blir det kyckling och baconpaj med sallad. Kanske det slinker ner ett glas vin också från vingården Albino Rocca i Barbaresco Piemonte som vi besökte förra året. Öppnade en flaska förra lördagen men den gick inte åt...? Ja, ni hörde rätt! Den som spar han har!

Trevlig helg mina vänner och alla ni andra.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar