19 november 2018

MussePiggOchMamma90Bast


 Snart måndag och slut på slöandet. Har haft en toppenhelg tillsammans med dom som gör mig glad
 ❤



I lördags ville Stella sova hos oss, jag säger sällan nej när hon frågar om jag inte jobbar såklart. Gunilla kom med en stor leverans av Playmobil. Så himla fantastiskt snällt av henne och dottern Malin att fråga om vi var intresserade innan dom sålde det till någon annan.
Stella blev överlycklig och vi började genast att undersöka vad som fanns i alla små påsar. Var rena julafton! Vi hittade ett hus med massor av småsaker, gubbar, möbler, stekpannor, kastruller, blommor och hur mycket mera grejer som helst.
En veterinärklinik med allehanda djur, en stor polisstation med tillhörande polisbil, tjuvar, poliser och massa smågrejer till det. Ett slott med prinsessor och till sist ett stall med hästar och ännu mera smågrejer.

Stella hade inte ens tid att äta utan lekte som aldrig förr, hon lekte i stort sett hela kvällen med det.
Vi plockade inte ihop polisstationen men resten av grejerna var det en fröjd att se henne leka med.
Älskar att se glada barn!

Lördagsmyset blev inte långvarigt. Vi satt i soffan och mumsade chips och lite godis när hon helt plötsligt sa att hon ville duscha innan hon skulle sova. "Pappa har sagt att jag måste duscha varje dag!"
Och så fick det bli, hon duschade, lekte med badleksakerna, öste och hällde vatten innan hon svabbade av sig och kom ut igen. Allt medans jag satt på toalocket och och såg till att hon inte drunknade. Kanske i och för sig är svårt i en dusch.

Tre snabba sagor och sen var det godnatt för min lilla diamant och även för mig som slocknade lika fort jag med.


Skönt med nattgäster som sover länge, 8.20 vaknade flickebarnet och det första hon sa var..mormor, nu ska jag leka med huset. Sen satt hon där på golvet och plockade med alla små saker, hundar, gubbar, prinsessor m.m.

Som tur var hade hon tid för lite kindpussar också innan vi stack i väg till Bålsta för att hämta smörgåstårtorna jag beställt.




Klockan 14.00 firade vi lilla mamma som tillsammans med Musse Pigg fyllde 90 år just idag. Tur att vi inte är någon större släkt, det var trångt med oss nio i den lilla lägenheten.
Det är väl himla tur att Alessia och Stella kom till världen annars hade inte släkten Persson levt vidare i framtiden. Min bror Owe lever ensam och har inga barn (vad jag vet i alla fall) och mamma Margith är ensambarn.

Räkbomberna från Ica var som alltid goda, vi skålade i cider från Kiviks Musteri och Emilie hade fixat rulltårtsbakelser pyntade med tomtebloss som var smaskiga och väldigt spännande.
Alessia gillade smörgåstårta!  Hon åt 1,5 bit rakt av...lilla matvraket.

Efter två timmar såg jag på mamma att hon var trött och vi med för den delen. Jag fick som alltid stor hjälp med disken av två små flickor som gillar att diska och gno på diskbänken med disktrasan. Gissa vilka?!

Nu laddar jag för ny vecka, två nätters jobb måndag och tisdag.


Stella ritade ett porträtt av mig, hur gulligt?! Hon målade regnbågsfärgat hår på mig för det tyckte hon jag skulle passa i. Vet du mormor, det finns hårspray du kan köpa så håret bli grönt...
Den här ska ramas in, älskar den.

Snart sovdags, ska bara se upplösningen på Wallanderfilmen som jag säkert sett flera gånger tidigare men glömt hur den slutar. Jag är värdelös på att komma ihåg filmer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar