25 december 2020

Julafton2020

God fortsättning hör det väl till att säga så här på juldagen!

Att det var julafton i går var det nog ingen som missat. Här hemma firade vi med familjen och blev således åtta stycken plus en hund. Allt enligt FHM rekommendationer.

I år hade jag för första gången inte tvingat någon stackars granne att vara tomte hos oss. I år hade jag bokat och "hyrt" en tomte som är väldigt populär här i kommunen. 

Eftersom tomten har en del att stå i fick vi tiden 13-14, det passade oss perfekt. Lilla familjen kom vid 12.30 men sen visade sig att han var liiite efter tidschemat. Men 14.15 kom han äntligen. Då hade Stella och Alessia väntat och väntat och frågat och väntat och tjatat i ett par timmar redan. Precis som det ska vara!

 
 Kommer han inte snart?

Tomten delade ut varsitt paket till barnen och sen var det dags för Alessia att lämna sina nappar till Nissarna. Det hade hon bestämt alldeles själv.

 
Är du säker nu då, frågade tomten och min lilla fina Alessia nickade och lämnade påsen. Hur gulligt?
 

 Tomten vill att paketen skulle vara inslagna i gammaldags brunt papper med hampasnören. Och det fixade jag såklart.



 
Alessia fick som ni ser en Hulkendräkt. Herregud vad vi skrattade, hon blev så glad! tycker nästan hon ser lite läskig ut.
Stella fick en ryktväska som hon önskat sig. Senare under kvällen fick hon ytterligare ett paket med saker hon kunde lägga i väskan såsom borstar, hovkrats, mankam och lite andra grejer som behövs när man är hästtjej.
Sen fick dom Bajsspelet också av tomten som vi spelade i väntan på middagen. 
 

Minstingen, för dagen fint klädd i fluga, fick såklart också julklappar som han blev glad över ❤


Gruppfoto på mina tre lyckopiller
 
 
Varenda år är det samma visa. "Vi ska inte ha så mycket mat"  Näha, inte i år heller? Resten av maten står på ett annat bord. Alla fick matlådor i flertal med sig hem och vi fick en juldagsmiddag så vi blev mätta idag också. Sen får det vara nock, två dagars julmat är mer än nog.


När lilla familjen åkt hem med ett gäng trötta men mycket glada barn var det dags för oss att ta ett julbad. Rudolf korkade upp en flaska champagne...trodde han. Det visade sig vara prosecco men det gick naturligtvis lika bra det. Jag är så nöjd med detta spabad, ångrar det inte en sekund. Där låg Erika och jag och njöt av värmen, lugnet och tittade på stjärnorna innan Rudolf plumsade i. 


Den obligatoriska påtvingade bilden. Här med skumtomte i munnen ❤ 
 
Det blev en lång dag för barnen. Båda hade vaknat 5.00 på morgonen och det var helt otroligt att dom höll ihop och orkade hela dagen och kvällen. Fantastiskt duktiga! Sen denna eviga väntan på Jultomten och att få ta sig an pakethögen under granen.

Alessia sa något som gjorde mig så glad innan dom skulle åka hem. Vet du mormor? Jag har haft en jättebra dag idag hos dig och morfar! Blev tårögd, lilla älskade Alessia. Klok, duktig, snäll, gullig och rolig. Listan kan göras lång. 

Idag har vi bara slappat och ätit rester. Nu väntar en jobbhelg för mig. Ska i ärlighetens namn erkänna att jag hellre hade varit kvar här hemma än åkt och jobbat. 
Men men, efter helgen är jag ledig i två veckor. Har tagit två nätters semester. Ska bli skönt!

Tack min fina familj Erika, Emilie, Jogge, Stella, Alessia, Leandro, Carlos och sist men inte minst Rudolf som fixat all mat, disk och röjning i köket.
Och stort tack för julklapparna ❤❤❤

God Fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar