21 december 2020

SöndagPysselPyntGlitterGranNisseSkitLiten

Helgen slut och jag med, näää skoja! Idag har det varit full fart här hemma.  Stella och Alessia kom och hälsade på och med uppdrag att julgranen skulle pyntas. Det är en liten tradition vi har och jag hoppas det kommer fortsätta att vara så. Tror det är ett vanligt förekommande fenomen att just barnbarnen ska klä granen.

I år hade jag laddat upp med nya julgranskulor och nytt glitter. Vi började förstås med adventsfika. Gratisbullar från Wenngarns Bageri och Annas pepparkakor från Willys. 

Sen tog vi oss an julgranen. Alessia bestämde var kulorna skulle placeras och vi fick hjälpa henne litegrann så hon kunde nå lite högre upp. Stella var helt salig över glittret och hon hade fullt upp med att placera det så fint hon bara kunde. Supernöjda var dom i alla fall båda två, deras morföräldrar också.....typ.

Skulle aldrig någonsin få för mig att rätta till eller ändra något som dom har gjort med så stor inlevelse och blivit nöjda med resultatet. Jag överlever trots granen i år är liiiite annorlunda.

 
Koncentrerad

 
Lite diskussion om vem som skulle få äran med stjärnan. Varannat år bestämde vi eller var tredje blir det framöver när lillebror är tillräckligt stor

 
Nöjda flickor ❤ Mission completed

 
2020 års upplaga av Pettssonska Palatset vackra gran 
 
 
Och nu över till Nisse-Litens framfart här hemma. Han har tydligen lite semester nu, tagit fram grillen, solbrillorna och solstolen.

 
I dag fick tjejerna ett uppdrag. Stella läste instruktionerna helt själv, så duktig. Spännande att se vad som kommer växa i dessa krukor. Nu ligger det tunga ansvaret på Emilie eftersom dom fick med sig krukorna hem. Det är snabbväxande grödor ska ni veta.

 
Fikusen i badrummet hade fått sig lite pynt av Nisse också. Rudolf tvättade filsingar, mina strumpor även dom tvättade, barnens tandborstar och lite annat tok. Det tyckte dom var kul!

 
När barnbarnen hade åkt hem åkte vi till Ingrid för lite mysigt och GOTT adventsfika. Den kvinnan kan baka! Saffransbullarna fyllda med vit choklad....puh!
 
Har i kväll äntligen påbörjat julklappsinslagningen. Samma visa varje år d.v.s alltid sista dagarna. Ska lämna några julklappar till Tomten troligtvis i morgon och dom ska enligt önskemål från självaste Tomten vara inslagna med ett speciellt gammaldags papper och hampasnören. Check på den! Nu är det bara resten kvar....kämpa Ewa!

Jaha, klockan är 1.30 och hög tid att stämpla ut. Att jag aldrig kommer i säng i tid.....dags att räkna får.

Gunattsen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar